2023.03.24., péntek - Emőke
Miskolc: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Perrel fenyegette meg az Országos Bírósági Hivatal elnöke a Telexet, ha nyilvánosságra hoz egy beszélgetést

frisshirek.hu, 2023. február 03. - 12:58
Perrel fenyegette meg az Országos Bírósági Hivatal elnöke a Telexet, ha nyilvánosságra hoz egy beszélgetést

A Völner-Schadl-ügy eljárásával kapcsolatban nap mint nap kerülnek nyilvánosságra beszélgetések és hangfelvételek. Most a Telex egy olyan eszmecserét hozott nyilvánosságra, amelyben a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korrupcióval megvádolt elnöke és az Országos Bírósági Hivatal elnöke a Kúria elnökén gúnyolódik, amiért ő a bírói függetlenség megsértésével vádolta meg a Telexet. Most azonban az Országos Bírósági Hivatal elnöki kabinetje fenyegette meg perrel ugyanezt a portált, ha nyilvánosságra hozza az idézett beszélgetést. Nyilvánosságra hozta.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
A felvétel tartalmának nyilvánosságra hozatala csak az OBH elnökének hozzájárulásával lehetséges, mely hozzájárulást az OBH elnöke kifejezetten megtagad. A felvétel (leiratának) jogellenes nyilvánosságra hozatala esetén a szükséges és indokolt jogi lépéseket megtesszük

- írta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöki kabinetje a Telex azon megkeresésére, amikor a Senyei György és Schadl György közötti hangfelvételről kérdezte őket. Az azóta egyébként nyilvánosságra hozott hangfelvételen az hallható, hogy az OBH elnöke és a vád alá vont végrehajtói kamara elnöke Varga Zs. Andráson, a Kúria elnökén gúnyolódnak.

Senyei: Most egy Telex-cikknek miért kell a Kúria elnökének odabaszni?
Schadl: Egyébként már eleve. Fölemeled a magad szintjére ezeket a dolgokat!
Senyei: Erről van szó. Két-három levelet kell írni, mert valamikor kell írni, de ez nem volt szerencsés. És mi a faszom az, hogy követelem? Az újságtól követelem, hogy ne írjon híreket?
[…]
Schadl: Szaros Telex-cikkre ne bassza már meg – már bocsánat – a jó ég, hogy a Kúria elnöke reagáljon!

- idézi a Telex az OBH által letiltott beszélgetés részletét, amely 2021. június 2-án hangzott el, de most a lap birtokába jutott. 

Bíróvá nevezték ki a volt igazságügyi államtitkárt, ítélkezési tapasztalat nélkül kerülhet a Kúriára

ezzel a címmel jelent meg 2021. június 1-én egy cikk a portálon, amelyre Varga Zs. András közleményében a bírói függetlenség elleni támadással vádolta meg a Telexet. Másnap emiatt a közlemény miatt élcelődött egymás között a korrupcióval megvádolt Schadl és az OBH elnöke. Senyei György azt is kifejtette, hogy

megjelenik egy cikk, aminek a kétharmada tulajdonképpen igaz. Hát a Barnusnak van bírói gyakorlata? Nincs. A Patyinak van? Nincs. És hogyha ezt valaki leírja, az nem a bíróság megsértése. Megjelenik egy cikk, leírják, hát bazdmeg, leírják. És mi a faszom az, hogy követelem? Az újságtól követelem, hogy ne írjon híreket?

A kijelentések kommentálása miatt kereste meg a portál a hivatal elnökét, amelyre a perrelfenyegetés lett a válasz. Korábban azonban a 444-nek a beszélgetés más részeivel kapcsolatban nyilatkozott Senyei.

Dr. Schadl Györggyel, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökével 2021. évben néhány alkalommal beszéltem telefonon. E beszélgetéseknek sem jogellenes célja, sem jogellenes tartalma nem volt

- nyilatkozta tavaly januárban az Országos Bírósági Hivatal elnöke.