2023.03.24., péntek - Emőke
Miskolc: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Kazánház lángolt Miskolcon, egy ember életét vesztette

T.Á., 2023. február 03. - 17:16
Kazánház lángolt Miskolcon, egy ember életét vesztette

A Marek József utcai ingatlannak a kazánháza gyulladt ki, ahol a tűz kialakulásakor bent tartózkodott egy ember, ő életét vesztette.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Kigyulladt egy családi ház kazánháza péntek délelőtt a Marek József utcában, Miskolcon - írja honlapján a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Dojcsák Dávid sajtószóvivő a frisshirek.hu érdeklődésére elmondta, a Marek József utcába egy gépjárműfecskendővel vonultak ki a lánglovagok, és egy gyorsbeavatkozó sugárral rövid időn belül eloltották a tüzet.

A tűz csak a kazánházat érintette, ott viszont a tűzeset idején bent tartózkodott egy ember, az ő életét már nem lehetett megmenteni

- mondta.

Dojcsák Dávid kiemelte, a tűzoltók nem tudják kizárni azt, hogy a fűtőberendezés helytelen használata vezetett a tragédiához, de a tűz pontos keletkezési okát és körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

A katasztrófavédelem újra és újra felhívja a figyelmet arra, hogy a fűtőberendezés közvetlen közelében ne tároljunk éghető anyagokat, használjunk szikrafogó tálcát, így a kipattanó szikra nem okoz tüzet. Nagyon fontos lenne külön figyelmet fordítani arra is, hogy csak az előírt tüzelőanyagot használjuk a berendezésekben

- tette hozzá a szóvivő.

Fotó: netrisk.hu