2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Miskolc: 15o - 15o
Az ország 19 megyéjében

Szerdán alakul meg az új jászberényi testület

Lukácsi Katalin, 2023. január 30. - 11:35
Szerdán alakul meg az új jászberényi testület

Három éves adok-kapokra kerülhet pont azáltal, hogy Jászberény polgármestere végre testületi többséggel kiegészülve veheti kezébe a város irányítását. A január 15-ei időközi választást követően szerdán tartják az alakuló ülést.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Jászberény újraválasztott polgármestere a Facebook-oldalán vasárnap tette közzé, mikor tartja alakuló ülését a január 15-én megválasztott új képviselő-testület.

Én és a Közösen Jászberényért Egyesület szeretnénk, ha a lakosság továbbra is minél nagyobb számban kísérné figyelemmel a helyi közügyeket és venne részt azok alakításában

- írta bejegyzésében Budai Lóránt azt alátámasztandó, hogy az eseményre nem a városháza szűkös tanácstermében, hanem a Déryné Rendezvényház dísztermében kerül sor. Korábban számos alkalommal tartották volna az adott helyszínen a tanácskozást, de azt a Mi Hazánkkal kiegészülő fideszes többség rendre leszavazta.

Bár a városháza tanácsterme elnyerte a legszebb ülésteremért járó díjat is,

ahogy arról a frisshirek.hu-n is beszámoltunk, ott azonban csak páran vehetnek részt a polgárok részéről. A Dérynében viszont akár több száz fő is.

Alakítsuk együtt Jászberény történelmét! Kérjük, jöjjenek el minél többen erre a jeles (és igen izgalmasnak ígérkező…) eseményre!

- zárta bejegyzését a város polgármestere. Az ülés február 1-én délután 16 órakor kezdődik, és a frisshirek.hu-n a helyszínről követjük majd nyomon az eseményeket.

A kiemelt kép forrása: Budai Lóránt Facebook-oldala, és a városháza üléstermét ábrázolja tanácskozás közben