2023.03.24., péntek - Emőke
Miskolc: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Újra nyitva a Barlangfürdő

frisshirek.hu, 2023. január 26. - 18:10
Újra nyitva a Barlangfürdő

A Barlangfürdő január elején zárt be karbantartás miatt, az újranyitást pedig már csütörtök reggel is sokan várták a pénztár előtt.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Csütörtök reggeltől újra fogadja a fürdőzőket a miskolctapolcai Barlangfürdő. A létesítményt üzemeltető Miskolci Fürdők Kft. és a miskolci önkormányzat reményei szerint nem romlik tovább a gazdasági helyzet, így idén biztosan folyamatosan nyitva is lesz az Európában is egyedülálló fürdő.

Ahogyan korábban a frisshirek.hu is beszámolt, Barlangfürdő éves karbantartása - mint minden évben - idén is január elején kezdődött, az energiaválság miatt azonban az újranyitás időpontja sokáig kérdéses volt. Január 19-én aztán Veres Pál, Miskolc polgármestere jelentette be, hogy a Miskolc Holding Zrt. Igazgatótanácsának döntése alapján a létesítmény január 26-án ismét megnyitja kapuit.

A nyitást egyébként már csütörtök reggel sorok várták a pénztárnál, hazai és külföldi vendégek is szép számmal álltak sorban azért, hogy bejuthassanak az egyedien kialakított barlangjáratokba és különleges termekbe, medencékbe.

Veres Pál a megnyitón kiemelte, a vállalkozók által ígért források folyamatosan "csorognak be" a kasszába, mostanra már mintegy tízmillió forintos támogatás érkezett meg abból, amit a turisztikai szektor képviselői korábban vállaltak.

Fotó: Wikipédia