2023.03.24., péntek - Emőke
Miskolc: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Színes programokkal várja a diákokat Miskolc a pedagógussztrájk zárónapján

T.Á., 2023. január 26. - 18:35
Színes programokkal várja a diákokat Miskolc a pedagógussztrájk zárónapján

Ingyen filmvetítésekkel, bemutatókkal, és egyéb változatos programokkal készül a miskolci diákok számára a miskolci önkormányzat január 31-én, vagyis az egyhetes országos pedagógussztrájk zárónapján.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Alternatív tanórákkal és a diákoknak kínált hasznos időtöltéssel segíti Miskolc önkormányzata, a Miskolc Holding Zrt. több tagvállalata, illetve a helyi kulturális intézmények egy része a január 31-ére tervezett pedagógussztrájk miatt az iskolától távolmaradó diákokat – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a miskolci önkormányzat sajtóosztálya.

Mindezt azután jelentették be, hogy a Függetlenek SZIVE, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Akciószövetség és a Padtársak civil közösség is megkereste Veres Pált, Miskolc polgármesterét azt kérve tőlük, diákprogramokkal segítsék a sztrájkoló tanárokat.

A közleményben a városházi sajtóosztálya azt írja, ingyenesen látogatható lesz a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, ahol zoopedagógus vezetésével programok is lesznek. Szintén ingyenes lesz a belépés a városi Herman Ottó Múzeumba és igény esetén a Miskolci Galériába is. Az art-mozikat üemeltető CINE-MIS Kft,, ugyancsak ingyenes filmezést szervez, a MiReHu Nonprofit Kft-nél a cég interaktív oktatóterme, a MIKOM Nonprofit Kft-nél pedig a Miskolc Televízió, a minap.hu és a Miskolci Napló szerkesztősége nyitja meg előttük kapuit.

- A II. Rákóczi Ferenc könyvtár izgalmas könyvtárbejárással készül, a Művészetek Házában rendhagyó történelemórát és ahhoz kapcsolódóan 30-30 percben hangszer- és fegyverbemutatót tartanak majd, az MVK Zrt-nél a tömegközlekedési vállalat járműparkjával ismerkedhetnek meg a fiatalok, a MIHŐ Kft. Muhi utcai telephelyén pedig környezetvédelmi témájú osztályfőnöki órát tartanak majd – írják.

Fotó: turizmus.com