2024.04.15., hétfő - Anasztázia, Tas
Miskolc: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Szabadsajtó Klub: közéleti és a politikai tivornya kommentsztárjai

D. Tusnádi | 2023. január 24. - 19:43
Szabadsajtó Klub: közéleti és a politikai tivornya kommentsztárjai

A négy összeszokott újságíró, Tompos Ádám (Magyar Hang), Tóta W. Árpád (HVG), Stumpf András (Válasz online) Gulyás Balázs műsorvezetővel újfent nekiveselkednek megfejteni a közelmúlt politikai eseményeit, és hogy mire jutnak (?!), az talány. Mint ahogyan az is, hogy Tóta W. például kihez menne látogatóba a böribe. Na nézzük. Videó.

A műsor vezérfonalára többek közt ezeket a témákat fűzték:

  • Az Aranybulla sorozat olyan klasszikus lesz, mint a Reszkessetek, betörők?
  • Erasmus: nuku?
  • Középhatalom lesz Magyarország?
  • Vodafone-felvásárlás: ki jár jól?
  • Stadionüzemeltetést tanít Deutsch Tamás?

Itt mindenki hülye?! Itt? Mindenki! Az ERASMUS kapcsán nem jut más eszembe, mint a híres Üvegtigris filmbetét, de ezügyben az újságírók is megkérdőjelezik a politikum épeszűségét.

Mint ahogyan Gulyás Gergely és Navracsics Tibor is alakoskodnak akkor, amikor arról beszélnek (mellé - of kórsz), hogy, hát nem vették észre a döntéssorozatban, hogy FIDESZ frontpolitikusokkal vannak tele a magyar egyetemek kuratóriumai. Nyilván az EU nem szeretné, ha a nagy múltú, eddig demokratikus egyetemeket a közmédia szintjére süllyesztenék, és kontraszelektált pártcsinovnyikok utaznának az EU egyetemeire, akik szemmel láthatóan párhuzamos pályát futnak be a magyar nyelvvel, kultúrával.

Btw: Navracsics Tibor még nem gondolkozott a kuratóriumi pozíciójáról való lemondáson? - sehol nem olvastam... az Erasmusért cserébe felkínálhatná az Ő és esetleg Szentkirályi Alexandra poziját, a diákok érdekében...

Egy újabb Orbán Viktor-elmélet született így új évre, amit Orbán Balázs, a Miniszterelnök politikai igazgatója tárt a plénum elé. Mondjuk, a magyar nyelv szabályai szerint ebből az következne, hogy Balázs igazgatja Viktort, na de ezt, most egy pillanatra hagyjuk is, szóval a kormányfő igenis középhatalmi álmokat dédelget, illetve a blokkosodást meg kell úsznunk - állítja.
Sem az Euró-Atlanti, sem az amerikai blokkban nem tartozhat hazánk - elmélkedik Orbán Viktor és hát az újságíró kollégák a videóban erről gondolnak egy s mást...

A frisshirek.hu jó szórakozást kíván a könnyed, ám megfelelően szellemes okfejtésekhez.

NE FELEDJÉK: A következő adásunk január 27-én lát majd napvilágot.

Köszönjük, hogy velünk tartanak. 

Kérjük, iratkozzanak fel youtube-csatornánkra