2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Miskolc: 8o - 12o
Az ország 19 megyéjében

A Pizzeria Mamma Napoli vitte el a legjobb étteremnek járó címet Zalaegerszegen

Kovács Tamara | 2023. január 24. - 09:26
A Pizzeria Mamma Napoli vitte el a legjobb étteremnek járó címet Zalaegerszegen

A város 2022-re vonatkozóan is meghirdette az „Év legkedveltebb vendéglátóhelye” versenyt, amelynek célja a zalaegerszegi éttermek, kávézók és cukrászdák kínálatának értékelése, elismerése, illetve azok szakmai nívójának emelése. A díjat Balaicz Zoltán polgármester adta át tegnap.

A megmérettetésnek már régi hagyománya van a városban, hiszen a KISOSZ kezdeményezésére 2005-2010 között, évente több kategóriában is díjazták a vendéglátóhelyeket. Az éttermeket, kávézókat akkor egy szakmai zsűri járta végig, akik a verseny végén összegezték és értékelték a tapasztalatokat.

A hagyomány ugyan 2010-ben néhány évre megszakadt, ám 2016-ban a Városmarketing Iroda koordinálásával újra meghirdették a versenyt, de ezúttal már a digitális kor elvárásainak megfelelően. Most már ugyanis nem egy zsűri dönt, hanem maga a közönség.

Vagyis az éttermeket, cukrászdákat látogató vendégek, akik szavazataikat egy erre a célra létrehozott internetes oldalon adhatták le. 2022-ben annyi változás történt még, hogy két kategóriát hirdettek meg, így külön lehetett szavazni az éttermekről és külön a cukrászdákról, kávézókról.

2022-ben összesen 2936 szavazat érkezett. Az első öt helyezett sorrendje a következő lett:

1. Pizza Mamma Napoli 2. Vándor Vigadó
3. Galeri Étterem és Söröző
4. Contrast Café - Bistro
5. Véndiófa Étterem

Az első helyezettnek 100 ezer forintos jutalom, és a homlokzatra kihelyezhető „Év vendéglátóhelye 2022” tábla jár, melyet Dobos Tamás, Molnár Lívia és Ciro Aricó vett át a polgármestertől.


Az évente meghirdetett verseny remélhetőleg minden éttermet, kávézót, cukrászdát arra ösztönöz, hogy a tőlük telhető legmagasabb minőséget produkálják, s ne féljenek az újításoktól. -tudtuk meg Balaicz Zoltán Facebook-oldaláról.

Fotók: Balaicz Zoltán Facebook-oldala