2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Miskolc: 7o - 7o
Az ország 19 megyéjében

A bombák után most a "konzultáció" eredményét tette plakátokra a kormány

frisshirek.hu | 2023. január 24. - 19:01
A bombák után most a "konzultáció" eredményét tette plakátokra a kormány

„A magyarok döntöttek: 97 % NEM a szankciókra” – ez áll az új kormányzati plakátokon, amik már megjelentek az országban. Nem tudni, hogy ez a plakátkampány mennyibe került, de mindesetre jó pár milliárddal ez is megemeli a „nemzeti konzultáció” költségeit, amire eddig több mint hétmilliárd forintot költöttek.

Nyilvánosságra hozta a kormány a Miniszterelnöki Kabinetiroda által 2022 őszén kötött szerződéseket, a Balásy Gyula tulajdonában lévő New Land Media Kft.-vel és a Lounge Design Kft.-vel - írta meg a Frisshirek.hu.

A hvg.hu ezek alapján írta meg, hogy októberben nettó 3,417 milliárd forintot, míg decemberben nettó 1,26 milliárd forintot költöttek az „Európa jövőjét érintő nemzetközi és hazai színtéren történő kormányzati kommunikációval kapcsolatos, valamint az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatok” ellátására.

EZ A 4,67 MILLIÁRD FORINT A NEMZETI KONZULTÁCIÓNAK MEGÁGYAZÓ BOMBÁS PLAKÁTKAMPÁNYRA MENT EL.

Ez az összeg adódik hozzá a konzultációs ívek postai, illetve nyomdaköltségéhez, ami – amint arról korábban lapunk, a frisshirek.hu is beszámolt – több mint 2,7 milliárd forint volt.

VAGYIS MÁR 7 MILLIÁRD FORINTNÁL IS TÖBBNÉL TARTUNK.

De a kormányzati kommunikációra a válság idején is mindig gurul a stáb zsebébe jó pár milliárd, erre újabb ékes példa, hogy az utcákon máris megjelentek a nemzeti konzultáció eredményét hirdető óriásplakátok - szúrta ki a telex. A kormány hálás annak az 1,4 millió kitöltőnek, akik 97 százaléka, nem meglepő módon, nemmel szavazott. Hogy a maradék ív hol végezte? Ezt önök is jól tudják.  

„A magyarok döntöttek: 97 % NEM a szankciókra”.

Brüsszelt nem hatja meg a nemzeti konzultáció a szankciókról - az feltűnt nekik, milyen kevesen válaszoltak a kérdésekre

Az Európai Bizottság szóvivői szolgálata reagált a nemzeti konzultációjának eredményére, arra, hogy 97 százalék elutasítja az Oroszország elleni uniós szankciókat, amelyek az Orbán-kormány szerint súlyos károkat okoznak. Az Euronews brüsszeli tudósítójának kérdésére, hogy Brüsszel teljesíti-e a felmérésben résztvevők (1,4 millió ember) akaratát, Peter Stano szóvivő közölte, értesültek a nemzeti konzultáció eredményéről, és a résztvevők alacsony számáról is, a szankciók ügyében pedig mindig egyhangúlag döntenek a tagállamok - írta meg a Frisshirek.hu.