2023.03.24., péntek - Emőke
Miskolc: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

"Amíg lehet, maradjunk az unióban, de tényleg csak addig, amíg lehet és érdemes" – Fricz Tamás ultimátumot adott

frisshirek.hu, 2023. január 22. - 19:02
"Amíg lehet, maradjunk az unióban, de tényleg csak addig, amíg lehet és érdemes" – Fricz Tamás ultimátumot adott

"Nem nagyon van értelme bent maradni az EU-ban, amíg az unió ilyen, de kilépés helyett inkább teljesen át kellene alakítani, hogy minél lazább legyen" – ezt a jobboldalon időről időre bedobott ötletet ezúttal Fricz Tamás, a Civil Összefogás Fórum szóvivője vetette fel a Mandinernek adott interjújában.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Meglátása szerint

a 2023-as év a konfliktusok éve lesz unió vezetése és Magyarország között, mert természetesen nehezen nyelik le, sőt egyáltalán nem képesek elfogadni, hogy mi külön utakon járunk.

A szóvivő a jövővel kapcsolatban ecsetelte a lapnak, hogy:

„az uniót ebben a formájában meg kellene szüntetni, és radikális reformokkal újjáéleszteni”, mert „az unió ebben a formájában csődbe jutott és szétrohadt, ideje egy új, szuverén államok közötti laza, pragmatikus együttműködési formát keresni”. "Ez az új unió „a nemzetállamok demokratikus döntéshozatalára épülne, és nem a Bizottság önkényes döntéseire”

– fejtette ki véleményét Fricz.

Természetesen a baloldalról, az ellenzékről sem rejtette véka alá véleményét. Elmondása szerint

"a baloldali, balliberálisnak nevezett ellenzék erős identitásválsággal küszködik, még jogi-büntetőjogi eljárások is tovább szabdalhatják őket. Ha egyszer rájön az ellenzék nem DK-s része, hogy kizárólag Gyurcsánnyal szakítva indulhatnak el a megtisztulás és megújulás nagyon is nem rögös útján, na akkor lesz érdemes újra beszélni róluk".

Fotó: youtube