2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Miskolc: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Közlekedési változások a havazások miatt

frisshirek.hu, 2023. január 21. - 13:00
Közlekedési változások a havazások miatt

Megteltek a dobogókői parkolók, a Bükkben a kidőlt fák okoznak gondot. Ideiglenesen leállt a lillafüredi erdei vasút és a zugligeti Libegő.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Már szombat reggel 8 órára megteltek a parkolóhelyek a kirándulók autóival Dobogókőn, ahová rengetegen érkeztek, ezért célszerű az útnak indulóknak a tömegközlekedést választani - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Felhívták a figyelmet, hogy az országban, főleg a magasabban fekvő helyeken esett intenzíven a hó az elmúlt napokban, ezért sokan tervezik utazásukat a közkedvelt kirándulóhelyekre, ami viszont jelentős torlódásokat is okoz.

Dobogókőn már reggel 8 órakor megteltek a parkolóhelyek, sokan szabálytalanul, a forgalmat is akadályozva álltak, állnak meg az oda vezető országos utakon.

A térség közútjainak burkolata egyébként végig jól járható, sónedves, ugyanakkor a várható havazás és a szabálytalan autósok miatt az utak járhatóságának biztosítása is veszélybe kerül, mivel a Magyar Közút munkagépei nem férnek el a szűkebb mellékúti szakaszokon.

A közútkezelő arra kér mindenkit, hogy ezekbe a térségekbe lehetőleg tömegközlekedési eszközökkel utazzon.

Kitértek arra is, hogy a kidőlt fák és a leszakadt ágak miatt a Kékestetőre vezető két mellékutat már péntek este lezárták a szakemberek a közlekedők biztonsága érdekében, és a Miskolc és Felsőtárkány közötti útszakaszon is teljes a lezárás, mert ott is kidőlt fák nehezítik a közlekedést.

Az aktuális út- és látási viszonyokról, forgalmi helyzetről a Magyar Közút Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu oldalon tájékozódhatnak - áll a közleményben.

A szélsőséges, csapadékos időjárás és a Bükkben kidőlt fák miatt a Lillafüredi Állami Erdei Vasút szerelvényei szombaton nem járnak

- tájékoztatta Vereb István, az Északerdő Zrt. kommunikációs tanácsadója az MTI-t.

A közlemény szerint a kisvasút további közlekedéséről az időjárás függvényében születik majd döntés, amiről az Északerdő tájékoztat. A társaság az utasok megértését kéri, és a jelenlegi időjárás miatt az erdőjárás veszélyeire hívja fel a figyelmet.

A kedvezőtlen időjárás miatt nem jár a zugligeti Libegő

- közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombat délelőtt a közösségi oldalán. Az intézkedés visszavonásig érvényes.