2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Miskolc: 6o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Közlekedési változások a havazások miatt

frisshirek.hu | 2023. január 21. - 13:00
Közlekedési változások a havazások miatt

Megteltek a dobogókői parkolók, a Bükkben a kidőlt fák okoznak gondot. Ideiglenesen leállt a lillafüredi erdei vasút és a zugligeti Libegő.

Már szombat reggel 8 órára megteltek a parkolóhelyek a kirándulók autóival Dobogókőn, ahová rengetegen érkeztek, ezért célszerű az útnak indulóknak a tömegközlekedést választani - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Felhívták a figyelmet, hogy az országban, főleg a magasabban fekvő helyeken esett intenzíven a hó az elmúlt napokban, ezért sokan tervezik utazásukat a közkedvelt kirándulóhelyekre, ami viszont jelentős torlódásokat is okoz.

Dobogókőn már reggel 8 órakor megteltek a parkolóhelyek, sokan szabálytalanul, a forgalmat is akadályozva álltak, állnak meg az oda vezető országos utakon.

A térség közútjainak burkolata egyébként végig jól járható, sónedves, ugyanakkor a várható havazás és a szabálytalan autósok miatt az utak járhatóságának biztosítása is veszélybe kerül, mivel a Magyar Közút munkagépei nem férnek el a szűkebb mellékúti szakaszokon.

A közútkezelő arra kér mindenkit, hogy ezekbe a térségekbe lehetőleg tömegközlekedési eszközökkel utazzon.

Kitértek arra is, hogy a kidőlt fák és a leszakadt ágak miatt a Kékestetőre vezető két mellékutat már péntek este lezárták a szakemberek a közlekedők biztonsága érdekében, és a Miskolc és Felsőtárkány közötti útszakaszon is teljes a lezárás, mert ott is kidőlt fák nehezítik a közlekedést.

Az aktuális út- és látási viszonyokról, forgalmi helyzetről a Magyar Közút Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu oldalon tájékozódhatnak - áll a közleményben.

A szélsőséges, csapadékos időjárás és a Bükkben kidőlt fák miatt a Lillafüredi Állami Erdei Vasút szerelvényei szombaton nem járnak

- tájékoztatta Vereb István, az Északerdő Zrt. kommunikációs tanácsadója az MTI-t.

A közlemény szerint a kisvasút további közlekedéséről az időjárás függvényében születik majd döntés, amiről az Északerdő tájékoztat. A társaság az utasok megértését kéri, és a jelenlegi időjárás miatt az erdőjárás veszélyeire hívja fel a figyelmet.

A kedvezőtlen időjárás miatt nem jár a zugligeti Libegő

- közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombat délelőtt a közösségi oldalán. Az intézkedés visszavonásig érvényes.