2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Miskolc: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Utakat zártak le Borsodban az áradó Sajó miatt

T.Á., 2023. január 19. - 10:54
Utakat zártak le Borsodban az áradó Sajó miatt

A lezárások egyelőre csak a Putnok és Sajóvelezd, illetve a 26-os főút és Sajókaza közötti szakaszt érintik, de a heves esőzések miatt a helyzet romolhat.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az elmúlt napok intenzív esőzései nyomán a Sajó ismét kilépett a medréből, ezért több utat is le kellett zárni Borsod-Abaúj-Zemplénben csütörtök reggelre - írja csütörtöki közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Január 18-án este a Putnok és Sajóvelezd közötti mellékút közel 1,5 kilométeres, 19-én hajnalban pedig a 26-os főút és Sajókaza közötti alsóbbrendű út 1 kilométeres szakaszát kellett lezárni

A közút az autósoknak azt javasolja, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a lezáráshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről és lehetséges kerülőutakról a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

A heves esőzések nyomán más szakaszokon is előfordulhatnak kisebb-nagyobb vízátfolyások, ezért mindenképpen arra kéri a közlekedőket a Magyar Közút, hogy fokozott óvatossággal, az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek az országos közúthálózaton is - zárul a közlemény.

Fotó: Sajókaza