2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Miskolc: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

A bőséges csapadéknak hála csodálatos látványt nyújt a lillafüredi vízesés

T.Á., 2023. január 19. - 12:19
A bőséges csapadéknak hála csodálatos látványt nyújt a lillafüredi vízesés

Az elmúlt napok esőzései alaposan megduzzasztották a Szinva-patak vízszintjén. Ennek hála a lillafüredi vízesés most olyan arcát mutatja, amit az elmúlt években csak ritkábban láthattunk.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Megnőtt a Szinva patak vízszintje, így csodás látványt nyújt a lillafüredi vízesés - írja a Lillafüred Online. A nyári aszályos időszak miatt a vízesés már hosszú ideje éppen csak csordogált, és az is csak annak volt köszönhető, hogy a Hámori-tóból mesterségesen táplálták egy korábban kiépített csővezetéken keresztül.

Az elmúlt napok nagy esőzései miatt megnőtt a Szinva-patak vízszintje, így a lillafüredi vízesésnél csodálatos látványt nyújt a lezúduló nagy víztömeg. Manapság a kevés csapadék miatt, ritkán lehet hazánk legnagyobb vízesését így látni - teszi hozzá a portál.

Amíg Miskolcon és a városhoz tartozó Lillafüreden napok óta eső esik, pár száz méterrel feljebb, Bánkúton fehérbe borult a táj, és most a hó az úr. A Fehér Sas Panzió Facebook-oldala szerint jelenleg húsz centis a hótakaró a Bükk-fennsíkon.

A folyamatos esőzés miatt egyébként áradnak a hazai folyók, ahogy azt korábban a frisshirek.hu is megírta, a Sajó áradása miatt több Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei utat is le kellett zárni

Fotó: Lillafüred Online