2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Miskolc: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Már várják a nevezőket a 19. CineFest szervezői

Tajthy Ákos, 2023. január 17. - 18:20
Már várják a nevezőket a 19. CineFest szervezői

Hazánk legnagyobb nemzetközi filmfesztiválját a hagyományoknak megfelelően idén is szeptember elején rendezi meg a szervező Cine-Mis Kft.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Már lehet nevezni a szeptember 1. és 9. között megrendezendő 19. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválra – írja a programot szervező Cine-Mis Nonprofit Kft keddi közleménye.

Hazánk legnagyobb nemzetközi filmfesztiváljára nevezni nagyjátékfilm (határidő: május 31.), kisjátékfilm (határidő: április 30.) és a pályakezdő alkotóknak szóló CineNewWave (határidő: június 30.) kategóriákban lehet.

A szervezők figyelmeztetik a nevezőket, a fesztiválra csak olyan alkotásokkal lehet indulni, amik 2021-ben vagy később készültek és korábban még nem mutatták be őket Magyarországon.

Közleményük arról is tájékoztat, hogy a nemzetközi zsűri tagjainak kiválasztása folyamatban van, azt ígérik, hogy a CineFest programja - az előző évek hagyományainak megfelelően - idén is a világ filmtermésének legjobbjait hozza el Magyarországra, fókuszban az amerikai indievonallal és Közép-Európa legjobbjaival.

Folyamatban vannak továbbá az előkészítő tárgyalások a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségével (FIPRESCI), hogy éves közgyűlésüket Miskolcon tartsák idén is

- zárja közleményét a Cine-Mis, akik a további részletekért a fesztivál honlapját ajánlják.

A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál Magyarország vezető filmfesztiválja. 2004-ben rendezték meg először, a fesztivál szervezői akkor fiatal filmeseknek kívántak bemutatkozási lehetőséget teremteni.

Az évek során egyre több film érkezett (és ez egyre több munkát adott az előzsűriknek), egyre több díjat adtak ki, egyre több kísérőprogram, szakmai konferencia, koncert és buli színesítette a programot. A Cinefest mára a hazai filmszakma legjelentősebb eseményévé vált: jelentős nemzetközi szakmai érdeklődés kíséri, hatása hazai és nemzetközi szinten is kiemelkedő és mértékadó.

Fotó: miskolc.hu