2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Miskolc: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Hétköznapi hősök - Életet mentettek a diósgyőri rendőrök egy szociális intézményben

T.Á., 2023. január 16. - 18:40
Hétköznapi hősök - Életet mentettek a diósgyőri rendőrök egy szociális intézményben

Az egyenruhások azonnal a helyszínre siettek, és megkezdték az újraélesztést, megmentve ezzel a férfit.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Zuhanyzóban lett rosszul az a miskolci férfi, akit a rendőrök mellkaskompresszió alkalmazásával hoztak vissza az életbe - írja hétfői közleményében a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Az esetet részletezve Dobi Tamás szóvivő elmondta, szombaton, vagyis január 14-én reggel rémülten kereste fel a Diósgyőri Rendőrőrsöt egy közeli szociális intézmény munkatársa azzal, hogy egyik ellátottjuk zuhanyzás közben összeesett és nem mozdul, nem lélegzik.

Hajduk Zsolt és Szűcs Réka rendőr őrmesterek azonnal a helyszínre siettek és a fürdőhelyiségben összeesve meg is találták a férfit, aki nem mutatott életjeleket. Ekkor azonnal mellkaskompressziót alkalmaztak, így néhány perc után már tapintható volt a beteg pulzusa és a légzése is újraindult - mondta a szóvivő.

Dobi Tamás hozzátette, az újraélesztés közben a mentőszolgálat munkatársai is megérkeztek a miskolci mentőállomásról és átvették a beteget, stabilizálták az állapotát, majd kórházba szállították.

Fotó: Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság/police.hu