2023.06.01., csütörtök - Tünde
Miskolc: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Elköltözött a belgyógyászati, valamint a csecsemő- és gyermekosztály Hódmezővásárhelyen

Bottyán Róbert, 2023. január 16. - 16:40
Elköltözött a belgyógyászati, valamint a csecsemő- és gyermekosztály Hódmezővásárhelyen

Befejeződött a költözés, a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ hódmezővásárhelyi székhelyintézményében. Teljesen új helyen várják a betegeket a belgyógyászati osztályon, illetve a csecsemő- és gyermekosztályon. A kórházbővítés uniós forrásból valósult meg.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A vásárhelyi kórház szakrendelőjét két szinttel bővítették, egyenként több mint ezer négyzetméterrel. Ezt egy román-magyar pályázatnak köszönhetően valósították meg. A vásárhelyi fél 7,45 millió eurót (3,05 milliárd forint) nyert, ebből maga az építkezés 3,9 millió euró volt, 1 millió euró a két osztály felszerelése és 2,3 millió forint az egészségügyi szűréseket segítő gépek beszerzése tett ki. Továbbá 600 millió forintot a magyar kormány adott még a kórháznak.

Az intézmény mai közleménye szerint, a szakrendelő (Hódmezővásárhely, Imre József utca 2.) második emeletén kapott új helyet a belgyógyászati osztály, a harmadik emeleten pedig a csecsemő- és gyermekosztály. A kórház hozzátette:

,,a legmagasabb elvárásoknak megfelelő, korszerű kórtermekben és kiszolgáló helyiségekben valósulhat meg betegeink ellátása."

Ősszel átadták a makói kórház megújult belgyógyászati osztályát is, erről beszámoltunk a Frisshirek.hu-n. Annak költsége 466 millió forint volt, amelyből az Európai Unió 365 millió forintot biztosított, a makói önkormányzat 66 millió forinttal támogatta a fejlesztést, a kórtermek és pihenőhelyiségek klimatizálása 35 millió forintos magyar kormányzati forrásból valósulhatott meg.

Miközben új csecsemő- és gyermekosztály épült a hódmezővásárhelyi székhelyintézményben, addig Makón nem lehet szülni a kismamáknak. Ugyanis mint arról a Frisshirek.hu-n szintén írtunk, maga a kórházigazgató árulta el egy testületi ülésen, hogy kevés az orvos.

Fotó: Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ