2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Miskolc: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Új vezetője van a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságnak

T.Á., 2023. január 09. - 17:55
Új vezetője van a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságnak

Nagy Gábort január 1-jei hatállyal nevezték ki a barcikai kapitányság élére.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Új vezetője van a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságnak. Nagy Gábor január 1-jei hatállyal nevezte ki Czinege László rendőr dandártábornok, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei rendőrfőkapitány - írja közleményében a vármegyei rendőr-főkapitányság.

A közleményben leszögezik, a kinevezett kapitányságvezető számára nem ismeretlen Kazincbarcika, korábbi munkája során többször kapott már feladatokat és megoldandó ügyeket városunkban, október óta pedig megbízott kapitányságvezetőként látta el teendőit.

A kolorline.hu felidézi, Nagy Gábor 1996 szeptembere óta dolgozik rendőrként: a Miskolci Rendőrkapitányságon őrmesterként kezdte pályafutását. Először egyenruhásként, majd 1997 októberétől nyomozóként, később főnyomozóként folytatta munkáját a Bűnügyi Osztályon. 2005 és 2011 között a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságán dolgozott főnyomozóként, majd kiemelt főnyomozóként. Ekkor a Nemzeti Védelmi Szolgálatra vezényelték, ahol 2017-ig a rendőrség belső bűnmegelőzési szervénél dolgozott. 2017 és 2018 között a Terrorelhárítási Központ felderítője volt, majd 2018-ban visszakerült a Nemzeti Védelmi Szolgálathoz, mint regionális osztályvezető. Itt kereste meg Czinege László dandártábornok, és kérte fel a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság kapitányságvezetői feladatainak ellátására.

Nagy Gábor ismerős terepre érkezett 2022 októberében. A Nemzeti Védelmi Szolgálatnál a rendőr alezredes egyik területe volt Kazincbarcika, így ismerte a várost és a kapitányság vezetőit. Sőt, korábban nyomozóként is voltak ide köthető ügyei. Néhány hónapos közvetlen munka után úgy véli: kiemelkedő a város közbiztonsági helyzete.

Fotó: police.hu