2024.04.17., szerda - Rudolf
Miskolc: 7o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Új vezetője van a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságnak

T.Á. | 2023. január 09. - 17:55
Új vezetője van a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságnak

Nagy Gábort január 1-jei hatállyal nevezték ki a barcikai kapitányság élére.

Új vezetője van a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságnak. Nagy Gábor január 1-jei hatállyal nevezte ki Czinege László rendőr dandártábornok, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei rendőrfőkapitány - írja közleményében a vármegyei rendőr-főkapitányság.

A közleményben leszögezik, a kinevezett kapitányságvezető számára nem ismeretlen Kazincbarcika, korábbi munkája során többször kapott már feladatokat és megoldandó ügyeket városunkban, október óta pedig megbízott kapitányságvezetőként látta el teendőit.

A kolorline.hu felidézi, Nagy Gábor 1996 szeptembere óta dolgozik rendőrként: a Miskolci Rendőrkapitányságon őrmesterként kezdte pályafutását. Először egyenruhásként, majd 1997 októberétől nyomozóként, később főnyomozóként folytatta munkáját a Bűnügyi Osztályon. 2005 és 2011 között a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságán dolgozott főnyomozóként, majd kiemelt főnyomozóként. Ekkor a Nemzeti Védelmi Szolgálatra vezényelték, ahol 2017-ig a rendőrség belső bűnmegelőzési szervénél dolgozott. 2017 és 2018 között a Terrorelhárítási Központ felderítője volt, majd 2018-ban visszakerült a Nemzeti Védelmi Szolgálathoz, mint regionális osztályvezető. Itt kereste meg Czinege László dandártábornok, és kérte fel a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság kapitányságvezetői feladatainak ellátására.

Nagy Gábor ismerős terepre érkezett 2022 októberében. A Nemzeti Védelmi Szolgálatnál a rendőr alezredes egyik területe volt Kazincbarcika, így ismerte a várost és a kapitányság vezetőit. Sőt, korábban nyomozóként is voltak ide köthető ügyei. Néhány hónapos közvetlen munka után úgy véli: kiemelkedő a város közbiztonsági helyzete.

Fotó: police.hu