2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Miskolc: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Megkezdődik a kidobott karácsonyfák elszállítása

frisshirek.hu, 2023. január 06. - 18:14
Megkezdődik a kidobott karácsonyfák elszállítása

A korábbi évekhez hasonlóan a kidobott fenyőfákat vízkereszt után, azaz január 6-át követően szállítják el Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A közszolgáltató BMH Nonprofit Kft. közlése szerint családi házas övezetben minden település esetén a fenyőfák begyűjtése január végéig a vegyes hulladék gyűjtési napjain folyamatosan történik. Társasházi övezetekben azonban a vegyes gyűjtéstől eltérő napon végzik el:

Miskolc, Mezőkövesd: Társasházi övezetekben szombati napokon, azaz január 7-én, 14-én, 21-én és 28-án történik az örökzöldek elszállítása.

Szerencs, Sátoraljaújhely, Sárospatak, Tokaj, Tiszaújváros, Encs: esetén a teljes településen január 12-én és 19-én gyűjtjük be az örökzöldeket.

Ózd, Kazincbarcika, Putnok, Sajószentpéter, Edelény: esetén a társasházi övezetekben péntekenként, azaz  január 6-án, 13-án, 20-án és 27-én szállítjuk el a kidobott fenyőket.

A hatékonyabb és gyorsabb munkavégzés érdekében a BMH azt kéri a laküóktól, hogy egy helyre gyűjtsék a fenyőfákat.

A dísz és talp nélküli fenyőfákat oly módon kérjük a hulladékgyűjtő edények mellé kihelyezni, hogy azok a közlekedést ne akadályozzák

- írják. Az összegyűjtött fenyőfákat a megyében található hulladékkezelő központokba szállítják, ahol az összegyűjtött fenyőfákat aprítást követően komposzt struktúraanyagként hasznosítják.

Fotó: ozd.hu