2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Miskolc: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Két éves kényszerszünet után visszatér a Miskolci Kocsonyafesztivál

Tajthy Ákos, 2023. január 06. - 15:23
Két éves kényszerszünet után visszatér a Miskolci Kocsonyafesztivál

A népszerű gasztronómiai és kulturális programot március 3. és 5. között rendezik meg.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Visszatér a Miskolci Kocsonyafesztivál - jelentette be szinte egy időben a Kocsonyafesztivál szervezőcsapata és Veres Pál, Miskolc polgármestere.

A Kocsonyafesztivál oldalán ez olvasható:

Készülünk, mert egy tél sem tart örökké, és jól esne már egy kis fesztivál!

Ezzel együtt a szervezők részletes programot ígérnek a közeljövőben, az oldalon pedig már megtalálható az a regisztrációs felület, amelyen keresztül a gasztronómiai szolgáltatók jelentkezni tudnak a rendezvényre, ennek határideje február 15-e.

Veres Pál összesen ennyit közölt:  „2023-ban lesz Miskolcon Kocsonyafesztivál!”

A miskolci kocsonyafesztivál az észak-magyarországi régió, ezen belül Miskolc egyik legnépszerűbb rendezvénye. Először 2004-ben rendezték meg, az évek alatt egyre népszerűbb és egyre ismertebb lett a program. A 2010-ben kiváló minősítést kapott a rendezvény, ekkorra már nemcsak az ország minden tájáról, de a szomszédos országokból is érkeztek látogatók a fesztiválra.

A programot 2013-ig eredeti formájában rendezték meg, ezt követően azonban vita támadt a korábbi városvezetés és a fesztivált üzemeltető alapítvány között. Emiatt Kocsonyafesztivál helyett 2014 és 2018 között Kocsonyafarsang, később Miskolci Farsang néven rendezett gasztronómiai programot az önkormányzat. 2019-ben aztán az új városvezetés bejelentette, 2020-tól ismét lesz Kocsonyafesztivál. 2020-ban február 14-16. között meg is rendezték azt, 2021-ben és 2022-ben a koronavírus-világjárvány miatt azonban a többi nagyrendezvényhez hasonlóan a Kocsonyafesztivál is elmaradt.

Fotó: minap.hu