2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Miskolc: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Hatodik alkalommal lett Európa legszebb szerelvénye a miskolci adventi villamos - fotók

Tajthy Ákos, 2023. január 04. - 18:17
Hatodik alkalommal lett Európa legszebb szerelvénye a miskolci adventi villamos - fotók

A cseh közlekedési magazin eddigi összes szavazását a borsodi megyeszékhely szerelvénye nyerte, amely november vége óta közlekedik egészen vízkeresztig, tehát most péntekig. Mai mézeskalács házikó formáját 2019-ben nyerte el.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Hatodik alkalommal nyerte meg az MHD86.cz oldal közönségszavazását a miskolci adventi villamos – írja legfrissebb hírében a portál. A közlekedési magazin eddig hat alkalommal hirdette meg a voksolást, tehát az összeset megnyerte a miskolci.

Hálásan köszönjük mindenkinek a segítségét, aki a mézeskalács szerelvényre adta le a szavazatát! Köszönetünket fejezzük ki kollégáinknak és mindenkinek, aki közreműködött a Mézeskalács Adventi Villamos megálmodásában, megalkotásában és közlekedtetésében! 

- írja az MKV Zrt. Facebook-bejegyzésében.

Amint arról a Frisshírek is beszámolt, a miskolci adventi villamos november vége óta közlekedik egészen vízkeresztig, tehát most péntekig. Az idei szavazáson tizenkét ország harminckét villamosa versenyzett az Európa legszebb adventi villamosa címért. Az idei megmérettetésen nemcsak Miskolc, de a második helyezett Pilsen és a harmadik Prága is megvédte a 2022-es címét. Negyedik Ostrava lett, ők tavaly ötödikek voltak, míg az idei ötödik helyezést egy új belépő, a horvátországi Eszék szerelvénye nyerte el. Fotókat itt talál. 

Miskolci adventi villamosa legelőször 2012-ben indult el, akkor még szerényebb díszítéssel a 210-es pályaszámú Tátra típusú szerelvény töltötte be ezt a funkciót. 2013 óta a 202-es számú villamos öltözik ünnepi díszbe: az elmúlt kilenc évben volt már piros és óarany színű is, 2018-ban pedig jégpalotává alakították át. Mai mézeskalács házikó formáját 2019-ben nyerte el.

Fotó: MKV Zrt. Facebook-oldala