2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Miskolc: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Felmond a tanártüntetések emblematikus alakja Pintérék újabb szigorítása miatt

frisshirek.hu, 2023. január 04. - 15:00
Felmond a tanártüntetések emblematikus alakja Pintérék újabb szigorítása miatt

Ez nem a harc föladása, hanem felerősítése - értékelte saját döntését a Facebook-oldalán Simkó Edit, aki a tanártüntetések központi alakja volt, de mától abbahagyja tanári pályafutását. Reményei szerint vissza fog térni, de ahhoz meg kell változnia az oktatási rendszernek.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Amíg nem szólalsz fel, addig minden rendben van – ez az autokrácia diszkrét bája

- idézte Simkó Edittől a 444 abban a méltatásban, amelyben bemutatták, mint a Társaság a Szabadságjogokért alapította Szabad-díj egyik esélyesét. Simkó Edit magyar nyelv és irodalomtanárként dolgozik, legalábbis dolgozott, mert ma Facebook-oldalán bejelentette, hogy

beadja a lemondását.
Pintér volt az utolsó csepp a pohárban, ráadásul mérgező csepp

- tette hozzá döntése alátámasztásaként. Simkó Edit egyike volt azoknak, akik már tavasszal polgári engedetlenségbe kezdtek. Ő ráadásul oktatási intézményében egyedüliként tette meg ezt, vállalva ezzel a munkahelyi konfliktusokat is. Mostani lépését nem a küzdelem feladásaként, hanem annak felerősítéseként értékeli.

Ahogy arról a frisshirek.hu-n is beszámoltunk, a tanártüntetések emblematikus alakját az a belügyminiszteri döntés háborította fel, amely szerint évente értékelnék a tanárok teljesítményét. Az intézkedést bejegyzésében Simkó Edit keményen úgy jellemezte, hogy

a besúgást, a nemtelen versengést fogja generálni egy rakás éhbérért dolgoztatott rabszolga között, akik majd összevesznek a koncon, mint munkatáborosok a fűrészporkenyéren, vagy káposztatorzson.

Írása végén Mérő László egyik írására hívta fel a figyelmet, amely részben meg is magyarázza, miért ekként reagált Pintér Sándor újabb szigorítására. Mérő ugyanis a karácsonyi HVG-ben arról írt, hogy legalább 10 ezer tanárnak kellene egyszerre felmondania ahhoz, hogy érdemi változást érhessenek el a tiltakozó tanárok, és az oktatás rendszere átalakuljon - emlékeztet az rtl.hu.

A kiemelt kép forrása: Simkó Edit Facebook-oldala