2023.03.23., csütörtök - Beáta, Izolda
Miskolc: 8o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Tragikus balesetben életét vesztette Ken Block

frisshirek.hu, 2023. január 03. - 09:50
Tragikus balesetben életét vesztette Ken Block

55 éves korában, hómobil-balesetben elhunyt az ismert autóversenyző és showman, Ken Block.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A híres raliversenyző, Ken Block halálhírét csapata, a Hoonigan Racing jelentette be – írta a Guardian. nyomán a 444.

Az 55 éves Block az elmúlt években az interneten vált a sportág szűkebb berkein kívül is igazán ismertté, különleges és sokszor veszélyes trükkjeivel, melyeket a volán mögött bemutatott.

A 444 cikkében arról írt, hogy a baleset az amerikai Utah állam Wasatch megyéjében történt, a helyi seriffhivatal tájékoztatása szerint Block

egy meredek lejtőn hajtott le a szánnal, amikor a jármű felborult, és rázuhant a férfira. Block a helyszínen életét vesztette.

Ugyan egy csoporttal vágott neki a hegyoldalnak, de a baleset idején egyedül volt.

A 444 felidézte, hogy Block 2005-ben kezdte el a ralikarrierjét, rögtön az év újoncának választották az Egyesült Államokban, részt vett a World Rally Championship versenyein, és számos érmet nyert el. Emellett alapítója volt a DC Shoes márkának és résztvevője a Gymkhana videósorozatnak, melyben

rendszeresen veszélyes pályákon és körülmények között vezetett.

2016-ban egy epizód erejéig a Top Gearban is felbukkant, a Jóbarátokból ismert színész, Matt LeBlanc oldalán. A rész akkor kisebb botrányt is okozott, mivel a páros London történelmi emlékhelyei közelében hajtott végre látványos trükköket az autójukkal. A BBC akkor elnézést kért, és egyes részletek végül sosem kerültek adásba.

Fotó: Facebook/Ken Block oldala