2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Miskolc: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Forró vízben fürdetett csecsemő halt meg

frisshirek.hu, 2023. január 03. - 17:30
Forró vízben fürdetett csecsemő halt meg

December 15-én meghalt egy nevelőszülők gondjaira bízott 10 hónapos gyerek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ináncson. A csecsemőt olyan forró vízben fürdették, hogy súlyos égési sérüléseket szenvedett, és a kórházban sem tudták megmenteni az életét, másnap belehalt a sérüléseibe - közölte az RTL Híradó kedden. 

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A tévé értesülései szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz, a nevelőapát hallgatták ki gyanúsítottként. A csecsemőket legfeljebb 36-37 fokos vízben lehet fürdetni, hogy az újszülött vize milyen forró volt, azt nem tudni pontosan. 

A csecsemő egy mélyszegénységben élő, miskolci hatgyermekes családtól került a nevelőszülőkhöz, miután házuk lakhatatlanná vált (konkrétan decemberben rájuk szakadt a tető).

Erdei Sándor Zsolt miskolci önkormányzati képviselő segítségével jutott szükséglakáshoz a család; a politikus felhívást tett közzé, és „a rosszindulatú, rasszista, kényszeres, okoskodó, végtelenül gonosz hozzászólások ellenére” rengeteg adományozó jelentkezett.

Erdei az rtl.hu-nak elmondta, hogy a családból kiemelt 10 hónapos gyermek a család rokonaihoz került, a tragédia pedig már a gyermek nevelőszüleinél történt, Ináncson. A tragédia által sújtott család miskolci házáról egyébként szakvélemény állapította meg, olyan rossz állapotban van, hogy le kell bontani. A még mindig tető nélkül álló épület jelenlegi egyetlen lakosa a gyerekek nagyapja.