2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Miskolc: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

A Miskolci Fotóklub is a helyi színház segítségére sietett

Tajthy Ákos, 2023. január 03. - 14:31
A Miskolci Fotóklub is a helyi színház segítségére sietett

A szervezet jótékonysági fotózásán több mint félmillió forint gyűlt össze.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Több mint ötszázezer forint gyűlt össze a Miskolci Fotóklub jótékonysági fotózásán, a bevétellel az egyesület a Miskolci Nemzeti Színházat támogatja

- írják keddi közleményükben.

Emlékeztetnek, a "Fotózás a Színházért" című program teljes bevételét felajánlották a teátrumnak. A fotósok ezzel az akcióval szerettek volna hozzájárulni a kétszázadik évfordulóját ünneplő Miskolci Nemzeti Színház további fennmaradásához, hiszen az elszabadult távhő és energia árak, az egész Európát sújtó gazdasági válság okozta rendkívüli nehézségek miatt a színház is nehéz helyzetbe került.

A fotózásra egyénileg, párban, családdal, vagy baráti társasággal is jelentkeztek a jótékonykodó miskolciak, a fotózásokhoz pedig a színház biztosította a különleges helyszínt. Az akció végére összesen 560.500 forint gyűlt össze.

Az elkészült képek közül pár megtekinthető a fotóklub Facebook oldalán. 

A Miskolci Nemzeti Színház még október végén kezdett gyűjtésbe azért, hogy az energiaválság ellenére is teljes lehessen a kétszázadik évadjuk. A teátrum gyűjtésén folyamatosan gyűlik a pénz, de jótékonysági kerékpározást is rendezett korábban az MRCC helyi kerékpáros egyesület, és a társulatnak gyűjtött Arnóczki Istvánné, vagy ahogy sokan ismerik Mackó Mama is, aki GUINNESS-világrekorder mackógyűjteményéből árverezett el jónéhányat a nemes ügy érdekében. 

Fotó: Miskolci Fotóklub