2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Miskolc: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Tinédzser okozhatta az avasi lakástüzet, az érintett család gyorssegélyt kap

Tajthy Ákos, 2023. január 02. - 19:02
Tinédzser okozhatta az avasi lakástüzet, az érintett család gyorssegélyt kap

Az önkormányzat egyszeri százezer forintos támogatással segíti a lakás tűz áldozatainak az újrakezdését, és a Miskolc Holdinggal is felvették a kapcsolatot, hogy mielőbb kaphassanak egy szükséglakást.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Egy tizenhat éves fiút gyanúsít a rendőrség azzal, hogy ő lőtte ki azt az "eltéved" tűzijátékot, ami miatt kiégett egy lakás a Középszer utcában - árulta el a frisshirek.hu-nak a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ahogyan arról a Frisshírek is beszámolt, szilveszter este fél nyolc körül tűz ütött ki egy miskolci tízemeletes panelház egyik harmadik emeleti lakásában szilveszter este, a tüzet tűzijáték okozhatta. A baleset miatt negyven embernek kellett az év utolsó napján elhagynia lakását az oltási munkálatok idejére, az említetett harmadik emeleti lakás pedig teljesen kiégett.

Mostanra kiderült az is, hogy a rendőrségnek már van gyanúsítottja. Varga Rudolf, rendőrségi szóvivő elmondta, közveszély-okozás vétségének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás. Egy 16 éves helyi fiatalt gyanúsítanak, aki barátaival volt kinn az utcán, amikor az eset történt. A fiatal kilőtt egy tűzijátékot, de a rakéta szerencsétlenül az egyik harmadik emeleti lakás erkélyére csapódott, és ott kigyulladt. A gyanúsított a kihallgatás során elmondta, véletlenül történt az eset, sőt ők maguk nem is látták, hogy a tűzijáték lakástüzet okozott.

A lakás, amelynek erkélyén a tűz keletkezett, jelenleg lakhatatlan, a lakók rokonoknál húzták meg magukat, a miskolci önkormányzat azonban felvette velük a kapcsolatot. Szarka Dénes, a Velünk a Város frakció önkormányzati képviselője a frisshirek.hu-nak elmondta, az igazgatási szünet ellenére soron kívüli, egyszeri százezer forintos támogatással segítik az újrakezdést, az összeget legkésőbb január harmadikáig meg is kapják. Hozzátette, az önkormányzat már felvette a kapcsolatot az ingatlangazdálkodásért is felelős Miskolc Holding Zrt-vel azért, hogy a bajba került család mielőbb kaphasson egy szükséglakást.

Mindemellett egyeztettünk a MiRehu Nonprofit Kft-vel, ők üzemeltetik ugyanis a Miskolci Újrahasználati Központot (MÚK). A cég vezetése felajánlotta, hogy biztosítanak a családnak bútorokat a MÚK-ból

- tette hozzá a politikus, aki végül kiemelte: hatalmas veszélyt jelent a petárda- és tűzijáték-használata egy, a Középszerhez hasonlóan sűrűn lakott városi környezetben:

az ha az emberek ezt megértenék és legalább ezekben a városrészekben mellőznék a tűzijátékok használatát.

Képünk illusztráció, forrása: blog.hu