2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Miskolc: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Vigh László az állatok védelmére hívja fel a figyelmet szilveszterkor

Kovács Tamara, 2022. december 30. - 14:50
Vigh László az állatok védelmére hívja fel a figyelmet szilveszterkor

A képviselő egy jól megtermett, barátságos husky kutyussal hívja fel a figyelmet a hangos tűzijátékra, pirotechnikai eszközökre, amelyekkel megzavarható a házi kedvencek élete. Nem ritka, hogy az állatokat olyannyira felkavarja a kulturálatlan durrogtatás, hogy az életük is veszélybe kerül, agresszívvá válnak, vagy az egészségük is károsodik.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A kutyások szilveszterkor ahogy csak tudják, védik kedvenceiket az erős fényektől, dobhártya szaggató zajtól. Az állatszeretők talán gondosabbak ilyenkor is, de akad akinek ilyenkor sem számít mások véleménye, félelme. A szilveszter már jó ideje a tűzijátékok, pirotechnikai eszközök estéje, éjszakája, ezzel a ténnyel sajnos nem lehet szembe menni, mivel a legtöbb rendezvényen az ünnepi évbúcsúztató program részeként készülnek a látványos fényjátékkal, amely nem kis hanghatással járhat.

A Frisshirek megkérdezett néhány kutyabarátot és gazdit, akik elmondták, ha tehetik zárt helyen, biztonságban tartják ilyenkor kedvenceiket, a szabadba semmiképp nem  engedik ki, esetleg nyugtató hatású "nyugi csomót" kötnek rájuk. 

"Házi kedvenceink nyugalma és biztonsága érdekében (is) felelősségteljesen és kulturáltan búcsúztassa mindenki az óesztendőt.
Sajnos, év végén visszatérő probléma, hogy a petárdázás és a tűzijáték miatt megszöknek az állatok. Rosszabb esetben balesetet szenvednek, agresszívvá válnak, vagy az egészségük károsodik.
A pirotechnikai eszközök használata rájuk nézve különösen veszélyes.
"Az intelligens ember nem petárdázik, a többieknek meg tilos"-olvasható az országgyűlési képviselő Facebook-oldalán.