2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Miskolc: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Egymillió forint gyűlt össze a miskolci színháznak a Népkerti Vigadó vacsoraestjén

Tajthy Ákos, 2022. december 30. - 18:40
Egymillió forint gyűlt össze a miskolci színháznak a Népkerti Vigadó vacsoraestjén

A jótékonysági programot a kultikus vendéglátóhely tulajdonosai szervezték azért, hogy segíthessen az energiaválság miatt nehéz helyzetbe került Miskolci Nemzeti Színháznak.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Egymillió forint gyűlt össze a Népkerti Vigadó jótékonysági vacsoraestén a színház javára – írják pénteki közleményükben a vendéglátóhely tulajdonosai.

Ahogyan arról beszámoltunk korábban, a Vigadó december 27-ére szervezte meg a jótékonysági programot azért, mert segíteni szerettek volna az elszabadult energiaárak miatt nehéz helyzetbe került Miskolci Nemzeti Színháznak abban, hogy teljes lehessen az évadjuk, és ne kelljen bezárniuk éppen akkor, amikor a fennállásuk kétszázadik évfordulóját ünneplik.

Az est folyamán a kétfogásos menü elfogyasztása mellett, a Miskolci Nemzeti Színház két kiváló művésze, Varga Andrea, Radnai Erika előadásában, az operett és musical slágereket hallgathatták meg a színház javára adakozni kívánó vendégek. A vidám dallamokat, a művésznők előadását a közönség végig tapssal jutalmazta, s így egy igazán feledhetetlen estet zárhattak a szervezők.

Az est folyamán ötszázezer forint gyűlt össze, melyet Barkóczi István, a Népkerti Vigadó tulajdonosa, - aki a FUX Zrt. tulajdonosa és vezérigazgatója is egyben, további ötszázezer forinttal egészített. Így egymillió forint adománnyal zárult a mulatság, a Miskolci Nemzeti Színház javára.

A tulajdonos ezen túl, még egy rendkívüli felajánlást is tett a teátrumnak: a saját pincészetéből, a Barkland Pincészetből egyedi címkével ellátott kétszáz palack bort ad át számukra.

Fotó: miskolcivigado.hu