2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Miskolc: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Harmincéves álma vált valóra egy miskolci férfinak

Fodor Orsolya, 2022. december 30. - 19:00
Harmincéves álma vált valóra egy miskolci férfinak

A karácsony varázsát nem biztos, hogy eltúlozzák a filmekben. Hazánkban, Miskolcon is igen tökéletes volt az ünnep, hiszen Orloczki Richárd harminc esztendőt várt arra, hogy gyermekkori álma teljesüljön.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Nagy vágya volt a negyvenöt esztendős férfinak egy Simson, amit anyagi okok miatt évtizedekkel ezelőtt nem engedhetett meg magának.

Több mint egy évvel ezelőtt, amikor a piros lámpánál várakoztam, megláttam egy udvarban két Trabantot. Hónapokig gondolkodtam azon, hogy becsengetek, és megkérdezem, megvehetném-e az autókat. Amikor összeszedtem a bátorságom, és bejutottam a portára, a garázsok mögött megpillantottam a gazzal körbenőtt Simsont. Aznap három jármű tulajdonosa lettem, mert megvettem a régi gépkocsikat és az 1975-ben gyártott motort is

– emlékezett vissza Orloczki Richárd.

Mint mondta, tizenhat évesen, szegény gyerekként határozta el, hogy valamikor eléri az álmait.

A motor a boldog fiatalságomra emlékeztet, ezért kellett megvennem magamnak. Amikor hazavittem, eldugtam a családom elől, és elkezdtem beszerezni az új alkatrészeket. Öt hónap alatt készült el a gyári állapotú és külsejű masina, aminek a Mimóza nevet adtam

– árulta el a tulajdonos.

Hozzátette: a vételára százezer forint volt a kétkerekűnek, és ahhoz, hogy a jelenlegi fényében ragyogjon még háromszázezer forintra és ötszáz munkaórára volt szüksége.

Fotók: Orloczki Richárd