2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Miskolc: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

A Szimbiózis Alapítvány is versenyben van az RTL Év Embere díjáért

Tajthy Ákos, 2022. december 29. - 19:52
A Szimbiózis Alapítvány is versenyben van az RTL Év Embere díjáért

A szervezet az energiakrízis miatt került kilátástalan helyzetbe, megmentésükért példátlan társadalmi összefogás alakult ki.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Egyedüli miskolci szervezetként jelölte az Év Embere díjra a Szimbiózis Alapítványt az RTL. Ahogyan arról lapunk is beszámolt, a szervezet az energiaválság miatt nagyon nehéz helyzetbe került az ősszel, de kitartanak, és folyamatosan gondolkodnak azon, hogyan újuljanak meg.

A Szimbiózis Alapítvány ötszáz értelmileg akadályozott, főként autizmussal élő ember ellátásával foglalkozik. Az áram-, a gáz- és az üzemanyagárak növekedése miatt 75 millió forint többletkiadásuk keletkezett. Bezárták üzemeiket, eladták terápiás állataikat, hogy a hatvan bent lakó gondozottjuk otthonát megvédjék. Bár turisztikai szolgáltatásaikat, valamint üzemeik működését felfüggesztették, és dolgozóikat más területeken kell foglalkoztatniuk, már most a jövőt tervezik. Tavasszal újult lendülettel folytatják munkájukat, ami országosan is példaértékű.

Karácsony előtt Jakubinyi László, az alapítvány kuratóriumi elnöke már úgy fogalmazott, a példátlan társadalmi összefogás, ami körülöttük kialakult, erőd ad számukra a folytatáshoz. Ezt követően jelölte az RTL a rangos díjra a szervezetet.

Azt, hogy ki nyerheti el az elismert, a nézők szavazatai döntik el. Szavazni ezen a linken tudnak egészen január elsején este hét óráig. A díjról pedig errefelé olvashat kicsivel többet.

Fotó: minap.hu