2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Miskolc: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Vallomást tett a bódvalenkei gyilkosság feltételezett elkövetője

Tajthy Ákos, 2022. december 28. - 17:50
Vallomást tett a bódvalenkei gyilkosság feltételezett elkövetője

Beismerte tettét a bódvalenkei gyilkosság gyanúsítottja – erről számolt be szerdán, délelőtti sajtótájékoztatón a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Miskolcon.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, Bódvalenkén december 16-án öltek meg egy idős nőt, a nyomozás közben a rendőrség egymillió forintos nyomravezetői díjat is kitűzött, majd december 23-án elkapták és előállították a gyanúsítottat.

Miskolczi István rendőr ezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese elmondta, az ügyben a nyomozást az Edelényi Rendőrkapitányság munkatársai kezdték meg, de segítettek nekik később a megyei forrónyomos szolgálat munkatársai is.

A helyszíni szemle tizennyolc órán át tartott, a rendőrök ez alatt hetven bűnjelet rögzítettek. Ezek alapján a rendőrség egyértelműen megbizonyosodott arról, hogy egy helyben lakó, vagy a községhez erősen kötődő elkövetőt kell keresni.

- Az adatgyűjtés során a rendőrök mintegy kétszáz főt számoltattak el: 41 személyt tanúként hallgattak ki, és volt olyan nap amikor 66 fővel folytattuk a nyomozást Bódvalenkén – mondta Miskolczi István.

A beszerzett adatok adatokat és a szakértői véleményeket értékelve december 23-án azonosították, majd a kora reggeli órákban elő is állították a gyanúsítottat a megyei rendőr-főkapitányságra.Kihallgatás során először tagadta a bűncselekmény elkövetését, később viszont beismerte azt. „Ezt követően másnap helyszíni kihallgatás keretében folytattuk a nyomozást, ahol a gyanúsított újból részletes vallomást tett” – részletezte Miskolczi István.

A tanúvallomás alapján a következő történhetett: a 26 éves helyben lakó gyanúsított december 16-án az éjszakai-hajnali órákban kereste fel lakásán későbbi áldozatát, azt a 74 éves hölgyet, akitől pénzt akart kölcsönkérni. A nő kopogtatás után, segítségkérés indokával engedte be a lakásába az általa ismert férfit. Miután kiderült, hogy a gyanúsított pénzt akar kérni, a házigazda elmondta, hogy nincs pénze és hagyja el az ingatlant. Vita alakult ki, majd a férfi felkapott egy kést, amivel többször megszúrta a nőt, aki a későbbiekben a helyszínen elhunyt. Az elkövető ezek után átkutatta a lakást, de nem vitt magával semmit, hanem hazatérve elégette a bűncselekmény elkövetésekor viselt ruházatát.

Fotó: police.hu