2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Miskolc: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Jelentősen emelte a lakásépítési és -vásárlási támogatást a kazincbarcikai önkormányzat

T.Á., 2022. december 23. - 19:45
Jelentősen emelte a lakásépítési és -vásárlási támogatást a kazincbarcikai önkormányzat

A módosítással az elmúlt időszak változásait próbálták lekövetni.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Háromszorosára emelkedett a lakásépítési és -vásárlási támogatás Kazincbarcikán, erről döntött az észak-borsodi város testülete a legutóbbi ülésén. A kolorline.hu tudósítása szerint a változtatásról egyhangúan szavaztak a városatyák, a módosított rendelet értelmében a városban élők vagy az oda költözni szándékozók — bizonyos feltételek megléte mellett — akár háromszoros támogatást is igénybe vehetnek a korábbihoz képest, amennyiben lakást építenek vagy vásárolnak a településen.

A portál felidézi, Kazincbarcikán hat éve működik ez a támogatási mód, és az idő előrehaladtával muszáj volt lekövetni az azóta eltelt időszak változásait. A támogatás összege korábban egymillió forint volt, az elfogadott új rendelet értelmében viszont nem egységesen, hanem ingatlantípusonként határozták meg az összeget.

- A támogatás összegét azért kellett növelni, mert a városban az ingatlanárak is jelentősen emelkedtek. A módosításnak köszönhetően egy lakóház építésénél vagy vásárlásánál hárommillió forintos támogatást nyújt az önkormányzat, míg egy lakásvásárlásnál kétmillió forintos támogatást ad annak, aki igénylőként megfelel a feltételeknek – idézi a kolorline.hu Klimon Istvánt, Kazincbarcika alpolgármesterét.


A városvezető elárulta: az önkormányzat abban bízik, a változás nagy segítség lehet majd annak, aki például házat szeretne vásárolni a városban.

Fotó: kazincbarcika.hu