2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Miskolc: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Így járnak a buszok és a villamosok Miskolcon az ünnepek alatt

T.Á., 2022. december 23. - 19:20
Így járnak a buszok és a villamosok Miskolcon az ünnepek alatt

December 24-étől január 2-áig számos változásra kell készülnie azoknak, akik a közösségi közlekedést választják. Összeszedtük őket, hogy önnek már ne kelljen.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az ünnepek és a téli szünet miatt változik a városi autóbusz- és villamosjáratok közlekedési rendje az év hátralévő részében – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK).

December 24-én a buszok és a villamosok is a megszokott szombati menetrend szerint közlekednek egészen délután négy óráig. Azt követően a villamos 25 percenként közlekedik az 1-es vonalon, de ritkábban járnak a nagyobb gerincjáratok és a városrészeket ellátó buszok is. A 3A-s, az 5-ös, a 8-as, a 9-es, a 11-es, 21-es, a 23-as, a 28-as, 29-es, 31-es, 32-es, 34-es, 43-as, 44-es, 53-as, 54-es viszonylatok délután négy után, az AUCHAN1 és AUCHAN2 jelzésű járatok pedig már déli 12 óra után nem közlekednek.

Az Adventi Villamos szombati menetrend szerint, de rövidebb üzemidővel közlekedik az utolsó indulása a Tiszai pályaudvarról: 12:40, Felső-Majláthról: 13:25.

December 25-én és 26-án vasárnapi menetrend szerint közlekednek a villamosok – így az Adventi Villamos is – és az autóbuszok, kivéve az ingyenes áruházi, a 24-es és a 44-es járatokat, amelyek nem közlekednek. Karácsonykor a 3-as, a 7-es és a 21-es autóbuszok nem érinti az áruházakat, illetve ezen a két ünnepnapon az alábbi változások lesznek a 35G-s és 43-as autóbuszokon.

December 27-30 között a villamosok - így az Adventi Villamos is – a szombati, az autóbuszok pedig munkaszüneti menetrend szerint közlekednek.

December 31-én a villamosok szombati, az autóbuszok pedig munkaszüneti menetrend szerint közlekednek. Változik viszont az áruházi járatok és az adventi villamos közlekedése, erről részleteket a közlekedési cég honlapján talál.

Végül de nem utolsó sorban nézzük 2023. január 1-jén: ekkor vasárnapi menetrend szerint közlekednek az MVK járművei, kivéve az ingyenes áruházi, 24-es és a 44-es járatot, amely nem közlekedik, a 3-as, 7-es és 21-es autóbuszok pedig nem érintik az áruházakat. Az adventi villamos első körére január elsején a Tiszai pályaudvarról 14:10-kor, Felső-Majláthról 14:55-kor indul. 

További részletek, köztük jegypénztári infók az MVK honlapján találhatóak.

Fotó: MVK Zrt.