2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Miskolc: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Csaknem száz miskolci diák énekelte közösen Leonard Cohen gyönyörű dalát – videóval!

Tajthy Ákos, 2022. december 24. - 11:40
Csaknem száz miskolci diák énekelte közösen Leonard Cohen gyönyörű dalát – videóval!

A dalt karácsonyi meglepetésnek szánták a tanulók, az egyházi iskolák és természetesen az ötletgazda: Csöbör Katalin országgyűlési képviselő. Az oktatási intézmények kórusai saját felekezeti templomukban adták elő Leonard Cohen Hallelujah című dalának magyar feldolgozását. Az volt a céljuk, hogy megmutassák Miskolc keresztény arcát, a város templomait és teret adhassanak a keresztény fiatalságnak.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Majd' száz diák énekel egyszerre abban a klipben, amelyet a miskolci egyházi fenntartású középiskolák közös meglepetésként szántak karácsonyra 

– tájékoztatta az MTI-t Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő.

Az iskolák kórusai saját felekezeti templomukban adták elő Leonard Cohen Hallelujah című dalának magyar feldolgozását. Az országgyűlési képviselő közösségi oldalán megnézhető karácsonyi videóban református, görög és római katolikus, jezsuita és evangélikus miskolci templomok is megjelennek.

Csöbör Katalin, az előadás ötletgazdája elmondta, a zenés meglepetéssel – ami a politikus Facebook-oldalán is megtekinthető –

az volt a céljuk, hogy megmutassák Miskolc keresztény arcát, a város templomait és teret adhassanak a keresztény fiatalságnak.

Kiemelte, hogy a Miskolcon és környékén élőknek fontos a nemzeti identitásuk, hitük és a keresztény Magyarország fenntartása.

Ünnepi meglepetésnek szántuk a miskolci egyházi középiskolák kórusainak közös énekét! Ezzel a valódi ökumenikus klippel szeretnék mindenkinek áldott, boldog karácsonyi ünnepeket kívánni

– írta közösségi oldalán az országgyűlési képviselő, aki köszönetet mondott az egyházi vezetőknek és az egyházi fenntartású középiskolák vezetőinek és a résztvevő diákoknak is.

A klipben a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon, a Kossuth Lajos Evangélikus Iskola, a Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium, a Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskola, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium tanulói szerepeltek.

Fotó: Facebook/Csöbör Katalin oldala