2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Miskolc: 11o - 15o
Az ország 19 megyéjében

Újra kinyit két kaposvári posta

Hajmási Judit | 2022. december 21. - 11:19
Újra kinyit két kaposvári posta

A négy bezárt kaposvári postából kettő a kaposfüredi és a toponári ismét kinyit januártól.

Szita Károly kaposvári polgármester saját közösségi oldalán jelentette be a hírt, kihangsúlyozva, hogy a bezárások nem voltak megfelelően átgondolva.

Azt azonban már nem teszi hozzá, hogy a városnak kellett a zsebébe nyúlnia, és kifizetnie a 32 millió forintos összeget. Vagyis ismét az önkormányzatok kerültek nehéz helyzetbe, hiszen a kormányzati elvonásokon és megszorításokon túl, még ezt az egyébként állami feladatot is át kell vállalniuk, ha postai szolgáltatást szeretnének a településükön.

Nem olyan régen a Frisshírek.hu is megírta, hogy Siófokon Lengyel Róbert, polgármester is kezdeményezte a bezárt posták kinyitását, de a postától érkezett hivatalos információ alapján az üzemeltetés teljes költségét a városnak kell finanszíroznia, amit az egyébként is megsarcolt önkormányzat már ebben a formában nem biztos, hogy ki tud gazdálkodni.

De a megyében nemcsak ezen a két településen morgolódnak a lakosok a postai bezárások miatt, Fonyódon is a helyi civilek aláírásgyűjtéssel tiltakoznak a kisposta bezárása ellen. Ott azonban nincs információ arról, hogy az önkormányzat részéről bármilyen lépés is történt volna.

Fotó: Szita Károly Facebook-oldala