2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Miskolc: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Többszáz családot ajándékozott meg karácsony alkalmából a barcikai önkormányzat

T.Á., 2022. december 20. - 18:32
Többszáz családot ajándékozott meg karácsony alkalmából a barcikai önkormányzat

A nagycsaládosok mellett a rászorulóknak, sőt a hajléktalanoknak a csomagokból.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Idén is többszáz kazincbarcikai nagycsaládos és rászoruló karácsonyát tette szebbé az észak-borsodi város önkormányzata. A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ (KSSZK) munkatársai a napokban három helyszínen, az Építők útján, a herbolyai szociális blokkban és a hajléktalanellátás telephelyén osztottak ki összesen háromszáz csomagot - írja tudósításában a kolorline.hu.

István Zsolt, a KSZSZK igazgatója a lapnak elmondta, a hagyományos akció idén sem csak a nagycsaládosokról szólt. 215 csomagot ők és a rászorulók kaphattak meg, 85-öt pedig a hajléktalan kazincbarcikaiak. A jótékony programhoz ismét csatlakozott az egyik helyi szálloda és étterem: támogatásuknak köszönhetően 201 rászoruló családban élő gyermek kaphatott speciális meleg ételt.

"Sajnos a szegénység egyre nő. Ez nem városi, hanem országos tendencia. A segítségből sosem elég, a csomagok száma sosem elég, mindig lehetne több, mindig lehetne tartalmasabb. Azt gondolom, hogy Kazincbarcika városától ez egy óriási gesztus különösen a jelenlegi gazdasági helyzetben" - idézte a lap az igazgatót.

Fotó: afoldgomb.hu