2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Miskolc: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Különleges ünnepi programra invitál a Miskolci Állatkert

T.Á., 2022. december 20. - 17:48
Különleges ünnepi programra invitál a Miskolci Állatkert

A Fénysétán a karácsonyi díszben pompázó állatkertben tehetünk egy rövid sétát.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Fényséta címmel szervez karácsonyi programot a Miskolci Állatkert december 22-ére és 23-ére (tehát most csütörtökre és péntekre), valamint december 27-ére és 28-ára (jövőhéten keddre és szerdára) - írja közleményében az állatkertet üzemeltető Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

A programot azért szervezik meg, hogy megmutathassák az állatkert látogatóinak az intézmény ünnepi díszét, hiszen az elmúlt hetekben a panoráma út mellett hangulatos fényszobrokat állítottak, a tanyaházba pedig egy kis betlehem költözött. Ezt viszont a téli, rövidebb, az állatok életciklusához igazodó nyitvatartás mellett csak nappali fények mellett láthatták - legalábbis eddig.

Mivel az állatkert munkatársai szerint a látvány este igazán csodás, ezért úgy döntöttek, ezt megmutatják a látogatóknak is. Egy jelképes árú jeggyel így a fent jelzett napokon bárki beléphet erre a rövid, esti időszakra egy séta és néhány fotó erejéig.

A Miskolci Állatkert felhívja a figyelmet, hogy a meghívás és a 200 forintos belépőjegy egy rövid sétára szól, a bejárattól a panoráma úton a Tanyaházig, ahol az állatkerti betlehem megtekinthető - írták közleményükben.

Ünnepi díszbe öltözött a Miskolci Állatkert karácsony közeledtével: a panoráma út mellett néhány hangulatos fényszobor jelent meg, a Tanyaházba pedig egy kis betlehem költözött. Az állatok többsége ilyenkor már nyugovóra tér, tehát állatokat nem lesz lehetőség megtekinteni, és kifejezetten kérik is, hogy a vendégek fejlámpával, zseblámpával ne zavarják az elcsendesedő lakókat - zárul a közlemény.

További részleteket az intézmény honlapján találnak.

Fotó: Miskolci Állatkert