2024.04.16., kedd - Csongor
Miskolc: 7o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Bűnszervezetet számolt fel a rendőrség Veszprém megyében

frisshirek.hu | 2022. december 21. - 08:10
Bűnszervezetet számolt fel a rendőrség Veszprém megyében

Emberkereskedelem és kényszermunka gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság egy 41 éves pápai nő, illetve három, 19, 37 és 63 éves férfi családtagja ellen - közölte a megyei rendőr-főkapitányság kedden a police.hu-n.

Közleményükben azt írták, hogy a nyomozás a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult. A büntetőeljárás adatai alapján Pápán egy család úgy jutott jövedelemhez, hogy kiszolgáltatott helyzetben lévő embereket szervezett be fizikai munkák elvégzésére.

A nyomozók megállapították, hogy a család tagjai - a 63 éves nagyapa, 41 éves lánya és annak 37 éves férje, valamint a 19 éves unoka - több éve abból élt, hogy "perifériára szorult" embereket kihasználtak, munkára kényszerítették.

A gyanúsítottak a beszervezéseken fizetést, komfortos szállást, napi háromszori étkezést ígértek a rászorulóknak, azonban később ezekből szinte semmit nem teljesítettek. A dolgoztatott embereknek fizetést nem adtak és embertelen körülmények között szállásolták el őket.

Kitértek arra is: a kihasznált embereket személyi szabadságukban korlátozták, ideiglenes - a gyanúsítottak által biztosított - lakhelyüket egyáltalán nem, vagy csak engedéllyel hagyhatták el.

A gyanúsítottakat a Terrorelhárítási Központ munkatársai kedden lakóhelyükön, összehangolt akcióban fogták el.

Fotó: pixabay