2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Miskolc: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Szolidaritási Díjjal ismerték el a miskolci önkormányzat munkáját

T.Á., 2022. december 19. - 18:38
Szolidaritási Díjjal ismerték el a miskolci önkormányzat munkáját
A rangos elismerést Lyukóban épített új orvosi rendelőkért kapja meg Miskolc.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
A Lyukóban épített új orvosi rendelőkért a Településfejlesztési Díj Társadalmi Szolidaritás Különdíjával ismerték el Miskolc önkormányzatának munkáját. Az elismerést pénteken vehette át a helyhatóság képviselője, a fővárosban – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a miskolci városháza sajtóosztálya. 

Írásukban felidézik: még 2008-ben született elhatározás azzal kapcsolatban, hogy Lyukóban szükség van mindenki számára könnyen elérhető orvosi rendelőre. Így döntöttek azért, mert ahogyan fogalmaztak

az egyenlő ellátás, az egyenlő esélyek mindenkinek ugyanúgy járnak nemtől, kortól, bőrszíntől, vallási hovatartozástól függetlenül. 

A kezdeményezés úttörői Dr. Kovács Katalin és Dr. Szalkai Iván voltak, akik Riba Istvánné akkori, Káli Sándor polgármester vezette önkormányzat képviselővel indították el a munkát. Ennek részeként 2009-ben konténerrendelő nyílt Lyukóban, majd elkészült a Közösségi Ház, és megkezdődött az orvosi rendelő építése is.

Abban hogy a rendelő felépülhetett, kiemelkedő szerepe volt Kiss Edinának, a terület védőnőjének, Dr Kovács László önkormányzati képviselőnek, és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, akikkel együttműködve valósulhattak meg a tervek

– hangsúlyozta a hivatal hozzátéve:

a városfejlesztés nem rövidtávú, hanem ciklusokon átívelő folyamat, ezért köszönet illeti az előző időszak városvezetőit a már említett Káli Sándor mellett Kriza Ákost is, mindazért, amit a lyukóiakért tettek.

A fejlesztésnek azért is van különös jelentősége, mert Miskolc célja az egyetlen polgárát sem hagyja magára, így azt a négyezer hátrányos helyzetű, idős, szegény, roma, vagy éppen fogyatékkal élő embert sem, akik Lyukóban laknak. 

Az elismerés azért is nagyon értékes számunkra, mert bizonyítja, hogy a közösségért tenni fontos, de a közösséggel tenni még fontosabb. Mert egy jól működő társadalom szolidáris – erről tett most tanúbizonyságot Miskolc

– zárul a közlemény.

A Lyukói orvosi rendelőt hosszas előkészületek után, 2021 júliusában adták át a helyi közösségi ház tőszomszédságában. A covid-világjárvány idején már itt, a rendelő előtti területen fogadta az oltakozni vágyó helyieket a honvédség oltóbusza, de magát az intézményt vette birtokba a városrész.

Fotó: minap.hu