2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Miskolc: 7o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Botrányosan sikerült a jászberényi "szeretet ebéd"

frisshirek.hu | 2022. december 20. - 12:06
Botrányosan sikerült a jászberényi "szeretet ebéd"

Hogyan lehet egy jótékonysági ételosztás botrányos? A jászberényi időközi választási kampányban kell keresni rá a választ, ahol a felek megígérték, hogy az ünnepi készülődést tiszteletben tartják, és csak visszafogottabban kampányolnak majd. A jelek szerint nem sikerült mindenkinek betartani a vállalását.

Ahogy arról a Frisshirek.hu-n beszámoltunk, változatos programokkal zárul az advent Jászberényben,

a néptáncon a rockzenén át a sport programokon keresztül a jótékonysági akcióig.

A város most azonban nem a lélekemelő prédikációk vagy a kitűnő koncertek kibeszélésétől hangos, hanem egy szeretet ebédtől.

Hogyan okozhat vitát egy szeretet ebéd?
  • Nem jutott mindenkinek?
  • Elsózták az ingyen ebédet?
  • Kiderült, hogy még sincs ingyen ebéd?

Egyik sem. Hanem az okozott zavart a karácsonyi készületben, hogy az időközi választás két nagy csapata közül az egyik szemérmetlenül kampányra használta fel a jótékony ebéd felajánlását.

Na, nem úgy, hogy nevükre vették volna Szántai Attila gulyásebéd osztását, más történt ugyanis. Szántai azt vállalta, hogy pártpolitikai címkék nélkül megvendégeli a város polgárait, de a biztonság kedvéért megkérte Budai Lóránt polgármestert, hogy inkább ne vegyen részt az akcióban, hogy az ne is politizálódjon át.

Budai Lóránt eleget tett ennek a kérésnek, és csak vendégként érkezett. Nem így Besenyi Orsolya (avagy Pócs János) és csapata.

Mire a város jelenlegi polgármestere a helyszínre ért, addigra a fideszes csapat már bőszen osztogatta a Pócs János arcával felcímkézett borokat (kinek mi a gusztusa), a narancsot és a Jászberényben már jól ismert Smile palacsintákat.

Mindezt úgy, hogy a Facebook-oldalán is fellelhető videóban Besenyi Orsolya azt nyilatkozta, hogy tekintettel lesznek az adventi időszakra, így az ünnepi és felkészülési alkalmakat nem használják majd kampányolásra. Ezt a fogadalmat nem sikerült betartani. A szeretet ebéd szervezői pedig ellenvetés nélkül hagyták azt, hogy a Fidesz szinte kisajátította az eseményüket - ha nem volt az eredetileg is már inkább pártos akció.

A Jászsági Cigányzenekar a színpadon azonban nem csak fizikai helyzetéből fakadóan látott át a helyzeten,

a megalázni próbált Budai Lórántnak egy meghatóan szép nótát küldött és játszott el. A város pedig majd január 15-én dönthet, kinek a nótáját húzza el.

A kiemelt kép forrása: Budai Lóránt Facebook-oldala