2023.03.27., hétfő - Emánuel
Miskolc: 6o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Botrányosan sikerült a jászberényi "szeretet ebéd"

frisshirek.hu, 2022. december 20. - 12:06
Botrányosan sikerült a jászberényi "szeretet ebéd"

Hogyan lehet egy jótékonysági ételosztás botrányos? A jászberényi időközi választási kampányban kell keresni rá a választ, ahol a felek megígérték, hogy az ünnepi készülődést tiszteletben tartják, és csak visszafogottabban kampányolnak majd. A jelek szerint nem sikerült mindenkinek betartani a vállalását.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Ahogy arról a Frisshirek.hu-n beszámoltunk, változatos programokkal zárul az advent Jászberényben,

a néptáncon a rockzenén át a sport programokon keresztül a jótékonysági akcióig.

A város most azonban nem a lélekemelő prédikációk vagy a kitűnő koncertek kibeszélésétől hangos, hanem egy szeretet ebédtől.

Hogyan okozhat vitát egy szeretet ebéd?
  • Nem jutott mindenkinek?
  • Elsózták az ingyen ebédet?
  • Kiderült, hogy még sincs ingyen ebéd?

Egyik sem. Hanem az okozott zavart a karácsonyi készületben, hogy az időközi választás két nagy csapata közül az egyik szemérmetlenül kampányra használta fel a jótékony ebéd felajánlását.

Na, nem úgy, hogy nevükre vették volna Szántai Attila gulyásebéd osztását, más történt ugyanis. Szántai azt vállalta, hogy pártpolitikai címkék nélkül megvendégeli a város polgárait, de a biztonság kedvéért megkérte Budai Lóránt polgármestert, hogy inkább ne vegyen részt az akcióban, hogy az ne is politizálódjon át.

Budai Lóránt eleget tett ennek a kérésnek, és csak vendégként érkezett. Nem így Besenyi Orsolya (avagy Pócs János) és csapata.

Mire a város jelenlegi polgármestere a helyszínre ért, addigra a fideszes csapat már bőszen osztogatta a Pócs János arcával felcímkézett borokat (kinek mi a gusztusa), a narancsot és a Jászberényben már jól ismert Smile palacsintákat.

Mindezt úgy, hogy a Facebook-oldalán is fellelhető videóban Besenyi Orsolya azt nyilatkozta, hogy tekintettel lesznek az adventi időszakra, így az ünnepi és felkészülési alkalmakat nem használják majd kampányolásra. Ezt a fogadalmat nem sikerült betartani. A szeretet ebéd szervezői pedig ellenvetés nélkül hagyták azt, hogy a Fidesz szinte kisajátította az eseményüket - ha nem volt az eredetileg is már inkább pártos akció.

A Jászsági Cigányzenekar a színpadon azonban nem csak fizikai helyzetéből fakadóan látott át a helyzeten,

a megalázni próbált Budai Lórántnak egy meghatóan szép nótát küldött és játszott el. A város pedig majd január 15-én dönthet, kinek a nótáját húzza el.

A kiemelt kép forrása: Budai Lóránt Facebook-oldala