2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Miskolc: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

A Richter-skálán 2,8-as földmozgás volt Mezőkeresztesnél

frisshirek.hu, 2022. december 17. - 14:33
A Richter-skálán 2,8-as földmozgás volt Mezőkeresztesnél

Szombaton 12.39-kor kisebb - a Richter-skálán 2,8-as - földrengés volt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőkeresztes közelében - tudatta a ELKH Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma az MTI-vel.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
2022. december 17-én, helyi idő szerint 12:39-kor kisebb földrengés keletkezett Mezőkeresztes közelében Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A földmozgás mérete 2,8 volt a Richter-skálán.  A földrengést a lakosság is érzékelte - írta az szeizmológiai obszervatórium.
A kutatók arra kérik a polgárokat, hogy amennyiben érezték a földrengést az alábbi kérdőív kitöltésével - mely kb. 10 percet vesz igénybe - járuljanak hozzá a magyarországi földrengéskutatáshoz.

fotó: ELKH FI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium