2024.04.16., kedd - Csongor
Miskolc: 8o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Véglegessé vált a jászberényi jelöltek névsora

Lukácsi Katalin | 2022. december 13. - 17:50
Véglegessé vált a jászberényi jelöltek névsora
Nemcsak a két nagy tömb jelöltjei indulnak a polgármesteri és képviselői székekért Jászberényben, hanem leadták ajánlásaikat a Mi Hazánk csapata mellett a kevésbé ismert, függetlenek is. Összesen így négy polgármester-jelölt és a 10 körzetben 35 képviselő-jelölt között választhatnak majd a január 15-i időközi választáson Jászberényben. Kompenzációs listát csak a Budai Lóránt vezette Közösen Jászberényért Egyesület és a Fidesz-KDNP állított.

Ahogy arról a frisshirek.hu-n korábban beszámoltunk, a két nagy esélyes csapat rögtön az első hétvégén összegyűjtötte az induláshoz szükséges ajánlások számát. A Budai Lóránt vezette Közösen Jászberényért Egyesület (KJE) és a Fidesz-KDNP jelöltjei a november 26-án induló hivatalos kampány első napján már kész is volt a feladattal, amelyhez hamarosan megérkezett a helyi választási iroda jóváhagyása is.

Mára azonban jelentősen bővült a polgármester- és képviselő-jelöltek köre.

A Frisshirek már írt arról, hogy a Közösen Jászberényért Egyesület és a Fidesz-KDNP csapatán túl a Mi Hazánk is állít jelölteket a január 15-én tartandó időközi választásra. Besenyi Orsolya és Budai Lóránt mellé pedig bejelentkezett Dr. László Péter a szélsőjobboldali párt színeiben Nagykátáról, míg az eddig ismeretlen, Nagy Tímea is függetlenként.

Nem volt azonban biztos, hogy mindannyian hivatalosan is jelöltekké válnak. A végleges listára december 12-éig, az ajánlásgyűjtés leadásának határidejéig várni kellett. Mára kiderült, hogy

4-en indulnak a polgármesteri székért és 35-en a 10 az egyéni képviselői körzetben, további 4 fő majd a kompenzációs listáról szerez mandátumot.

Kompenzációs listát azonban csak a KJE és a Fidesz-KDNP állított. Legtöbbet a belvárosnak számító 1-es körzetben indulnak, ott hatan mérettetik meg magukat, a 2.-ban 4-en, a többiben hárman, azaz csak a Közösen Jászberényért Egyesület, a Fidesz-KDNP és a Mi Hazánk jelöltjei.

Besenyi Orsolya és Budai Lóránt mellett így a Mi Hazánk-os László Péter és a független Nagy Tímea közül választhatják majd ki jövő év elején Jászberény polgármesterét.

A kiemelt képet a szerző készítette.