2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Miskolc: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Kisbaltával zúzta össze a fénysorompót

frisshirek.hu, 2022. december 12. - 19:10
Kisbaltával zúzta össze a fénysorompót
A férfi mindeddig büntetlen előéletű volt, ezért az ügyészség csupán közérdekű munkát indítványozott büntetésként.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Közlekedés biztonsága elleni bűntett és rongálás vétsége miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség egy férfi ellen miatt, aki egy borsodi kistelepülés belterületén kihelyezett vasúti kereszteződésben lévő fényjelző készülékek lámpatesteit fejszével összetörte.

Az eset még tavaly egy novemberi éjszakán, a vádirat szerint a vádlott férfi erősen ittasan közelítette meg a vasúti kereszteződést, odaérve pedig egy egyméteres fejszével törte be a rendeltetésszerűen működő fénysorompó szabad jelzést kibocsátó lámpatesteinek biztonsági üvegét. A művelet során speciális izzókat is összezúzta - írja közleményében a Miskolci Törvényszék.

Az ügyészség kijelentette, a férfi a cselekményével veszélyeztette a vasúti átjáróban közlekedők életét, testi épségét, mivel a fényjelző készülékek biztosítási módja már nem volt teljes értékű, ugyanis szabadjelzést nem adtak. Túl ezen ráadásul több mint háromszázezer forint értékű kárt okozott a vádlott.

Hozzátették, az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben – közérdekű munka büntetést indítványozott.

Fotó: mavcsoport.hu