2023.03.23., csütörtök - Beáta, Izolda
Miskolc: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Elárverezte mackói egy részét Mackó Mama, hogy segíthessen a miskolci színháznak

Tajthy Ákos, 2022. december 08. - 18:09
Elárverezte mackói egy részét Mackó Mama, hogy segíthessen a miskolci színháznak
Arnóczki Istvánné jótékonysági akciójának köszönhetően újabb, csaknem negyedmillió forint gyűlt össze a Miskolci Nemzeti Színház javára.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Mackókkal telt meg a múlt vasárnap színház előcsarnoka. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a teátrumba jótékonysági vásárt, játékmackó-vásárt hirdettek, mely az energiaárak elszabadulása miatt nehéz helyzetbe került létesítmény fennmaradását segítette.

Arnóczki Istvánné, vagy ahogy sokan ismerik Mackó Mama negyvenöt éve gyűjti a plüssállatokat. Hatalmas készlete több mint húszezer darabot számlál, és ezzel 2019-ben hivatalosan is GUINNESS-világrekordot döntött. Ennek a gyűjteménynek válogatott darabjai, több száz plüss maci közül válogathattak a segítő szándékú érdeklődők. Mackó Mama az árverés teljes bevételét a színháznak ajánlotta fel.

A televízióban láttam körülbelül egy hónappal ezelőtt, hogy egy helyi biciklis klub tagjai tekertek egy nagyot a vállalkozó kedvű miskolciakkal a színház megsegítéséért. Innen jött az ötlet, hogy talán a macikkal én is tudnék nekik segíteni, ha csak egy kis morzsával is

– mondta el a Miskolc Televízió érdeklődésére Arnóczki Istvánné.

A szombati alkalmon 250 ezer forint gyűlt össze a Miskolci Nemzeti Színház javára, az október vége óta tartó különféle jótékonysági akciók és gyűjtések viszont összességében már több millió forinttal segítik a nehéz helyzetben lévő kulturális intézményt.