2023.06.10., szombat - Gréta, Margit
Miskolc: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Norah Jones, Anna Netrebko és Mariza is fellép a 20. VeszprémFesten

frisshirek.hu, 2022. december 02. - 16:00
Norah Jones, Anna Netrebko és Mariza is fellép a 20. VeszprémFesten
Alvaro Soler, Mariza, Anna Netrebko és Yusif Eyvazov, Joss Stone, valamint Norah Jones lép fel jövő július 12. és 16. közt a huszadik VeszprémFest nagyszínpadán - számolt be az MTI a fesztivál ügyvezető igazgatójának csütörtöki Budapesten megtartott sajtótájékoztatójáról.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Mészáros Zoltán elmondta július 12-én, szerdán a spanyol-német származású latin-pop világsztár Alvaro Soler érkezik Veszprémbe, 13-án csütörtökön, a világzenei napon a portugál fado-énekesnő, Mariza áll színpadra.

Ismét operakoncert várja a VeszprémFest közönségét július 14-én, pénteken. Az orosz operaszoprán, Anna Netrebko és férje, az azerbajdzsáni Yusif Eyvazov Verdi-operaesttel készül, amelyben a Magyar Állami Operaház művészei közreműködnek.

A hétvégén, július 15-én, szombaton Joss Stone brit soul-énekesnő tér vissza Veszprémbe, július 16-án vasárnap, a zárónapon pedig az amerikai Norah Jones lép fel, aki először ad koncertet Magyarországon.

A jezsuita templomkertben a fesztivál hetében szerdától szombatig Rost Andrea operaénekesnő négy különböző tematikájú esttel várja a közönséget.

A sajtótájékoztatón Rost Andrea elmondta, hogy szerdán Lukács Miklós cimbalomművésszel áll színpadra, csütörtökön növendékeivel adja elő a Figaro házasságát, pénteken Gálffi Lászlóval A díva és a férfiak címmel népszerű áriákat énekel rövid párbeszédekkel és monológokkal, szombaton pedig a Hot Jazz Banddel Bényei Tamás vezetésével gyermek- és fiatal kora könnyűzenei slágereit adja elő.

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter kiemelte, hogy az európai kulturális térben kitüntetett jelentősége van a fesztiváloknak, amelyek a közös nyelvet jelentik a zene és a tánc révén egy soknyelvű, soknemzetiségű kontinensen.

Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója emlékeztetett: Veszprém az EKF-cím mellett elnyerte az UNESCO zene városa címét és szeretnék elérni, hogy 2030-ra Veszprém legyen az a város, ahol a legtöbben zenélnek. 

Mészáros Zoltán elmondta, hogy két évtized alatt mintegy kétszázezren vásároltak jegyet koncertjeikre, több mint 150 nemzetközi fellépő fordult meg színpadaikon. Hozzátette, idén minden idők legsikeresebb fesztiválját rendezték, 25 ezer nézővel, nettó 200 millió forint feletti jegybevétellel és 100 millió forint feletti szponzorációval. 2022-ben először lépte át az 500 millió forintot a fesztivál költségvetése.

Arról is szólt: a nagyszínpad, valamint a jezsuita templomkert rendezvényei mellett jövőre is megrendezik a Rozé, Rizling és Jazz minifesztivált július 7. és 16. közt, szokás szerint harminc koncerttel, harminc környékbeli borásszal. Ennek programjait a későbbiekben ismertetik. 

Fotó: MTI/Kovács Anikó

Budapest, 2022. december 1. Rost Andrea operaénekesnő a VeszprémFest 2023 programbejelentő sajtótájékoztatóján a Budapest Music Centerben 2022. december 1-jén.