2023.03.24., péntek - Emőke
Miskolc: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Jótékonysági mackóvásárt rendez a Mackó Mama a Miskolci Nemzeti Színházért

T.Á., 2022. november 26. - 09:45
Jótékonysági mackóvásárt rendez a Mackó Mama a Miskolci Nemzeti Színházért
Az akcióval Arnóczki Istvánné a teátrumnak szeretne segíteni, hogy ne kelljen bezárnia januárban és februárban.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Jótékonysági mackóvásár lesz december 3-án, a Miskolci Nemzeti Színházban, és - ahogyan a teátrum közleményéből kiderül - a Miskolci Nemzeti Színházért.

Mint írják Arnóczki Istvánné, vagy Mackó Mama a közelmúltban azzal a szándékkal kereste meg Béres Attilát, a kulturális intézmény első emberét, hogy segíteni szeretne nekik abban, hogy ne kelljen bezárniuk az elszabadult rezsiköltségek miatt. A segítségnyújtás hogyanja pedig kézenfekvő volt: világrekorder mackógyűjteményének tagjai közül jó néhánynak „új barátokat keres,” a bevételt pedig a színház javára ajánlja fel – fogalmaznak.

Így december 3-án, szombaton reggel tíz és délután kettő óra között mindenkit szeretettel várnak a Miskolci Nemzeti Színház Nagyszínházának földszinti előcsarnokába, ahol Guiness-rekordot döntött játék mackókat tudnak majd vásárolni, többféle értékben.

Ezen kívül még több mackót árverésre is bocsátanak. Rájuk a Miskolci Nemzeti Színház hivatalos Facebook-oldalán lehet rájuk licitálni november 28. és december 2. között az ehhez kapcsolódó bejegyzésben. Minden maci tízezer forintról indul, a licitlépcső pedig ezer forint lesz. A legtöbbet ajánló licitelők a jótékonysági mackóvásáron fizethetik ki és vehetik át a játék macikat – áll a közleményben.

Mackó Mamát, vagyis Arnóczki Istvánnét valószínűleg nem sokaknak kell bemutatni, hiszen országos hír volt néhány éve, mikor a 20.367 darab plüssmackót számláló gyűjteményével hivatalosan is GUINNESS-világrekordot döntött. Az évek során gyűjtött játék mackókkal már rengeteg helyen találkozhattak, az ország számos pontján rendeztek kiállítást az elképesztő gyűjteményből, Miskolcon jelenleg a Szinvapark bevásárlóközpont ad otthont a gyűjtemény egy részének, melyet bárki megtekinthet.

Fotó: Ezek közül a macik közül is elárverezhetnek majd néhányat azért, hogy a Miskolci Nemzeti Színháznak az elszabadult energiaárak ellenére se kelljen megszakítania a kétszázadik, jubileumi évadját. Forrás: minap.hu