2023.06.01., csütörtök - Tünde
Miskolc: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

A kórházigazgató elárulta, kevés az orvos, ezért nincs szülészet Makón

Bottyán Róbert, 2022. november 24. - 07:15
A kórházigazgató elárulta, kevés az orvos, ezért nincs szülészet Makón
A covid hazai megjelenésekor, 2020 márciusában megszüntették a szülészet-nőgyógyászat fekvő ellátását és a pszichiátriát Makón, előbbiek Hódmezővásárhelyre mennek, utóbbit Szegeden látják el. A kórház főigazgatója a szerdai testületi ülésen elmondta, nincs elég orvos, ezért szülnek a makóiak és a térségbeliek a kórház székhelyintézményében, Hódmezővásárhelyen.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Kallai Árpád elárulta, környékünkön is munkaerőhiány tapasztalható, ezért nem indultak újra az említett osztályok. Pedig nőtt az orvosok száma és pályakezdők is vannak, de úgy látja, ezek nem népszerű területek, ezért egyszerűen nincs elég szakorvos, hogy újraindítsák a szünetelő osztályokat. Merthogy nem bezárták őket, hanem hivatalosan szüneteltetik. A Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója szerint egyébként stabil a makói kórház működése és a biztonságos ellátást tudják biztosítani.

Beszélt még arról is, az oltásoknak köszönhetően ,,kijöttünk" a covidból, az ellátási adatok lassan elérik a 2019-es szintet, sőt az egynapos sebészeten már meg is haladták azokat a számokat. A szolgáltati jogviszony átalakítása miatt volt lemorzsolódás, de most növekedésnek indult az ápolók száma.

Fotó: a szerző felvétele/archív