2023.03.23., csütörtök - Beáta, Izolda
Miskolc: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Több mint egymillió forintot tekertek össze színházuknak a miskolciak

T.Á., 2022. november 14. - 17:48
Több mint egymillió forintot tekertek össze színházuknak a miskolciak
A városban több adománygyűjtés is folyik az energiaárak drágulása miatt kilátástalan helyzetbe került Miskolci Nemzeti Színház megsegítése érdekében.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Mintegy százötven kerékpáros tekert el együtt Miskolc belvárosából Diósgyőrig és vissza szombaton délután. Az akciót a Miskolci Road Cycling Club (MRCC) szervezte korábban azért, mert segíteni szerettek volna a teátrumnak, mely az ország többi kőszínházával, kulturális és egyéb intézményével együtt került nagy bajba az energiaválság miatt.

Ahogyan arról korábban a Frisshírek is beszámolt, az elszállt villamos-, gáz- és távhőárak miatt az intézmény működtetése a sokszorosára emelkedett, az üzemeltetés most december 31-ig biztosított. Azért, hogy a következő esztendőben, vagyis fennállásuk 200 éves évfordulóján is kinyithassanak, mintegy harminc-negyvenmillió forintra lenne szükség, ez most hiányzik a rendkívül nehéz helyzetbe került miskolci önkormányzat kasszájából is.

Éppen ezért indítottak közadakozást október végén a Miskolci Színházbarátok Egyesületével közösen. Az akció keretében múlt hét elejéig több mint ötmillió forint gyűlt össze, ehhez jött még hozzá az MRCC akciójának köszönhetően információink szerint bő egymillió forint. Somogyi László csapatmenedzser a minap.hu-nak elárulta, ha lesz rá lehetőségük a jövőben is szívesen segítenek, hiszen nem áll távol tőlük a jótékonykodás: szerveztek már közös kerékpározást vakokkal és gyengénlátókkal, és a megyei központi kórházat is rendszeresen támogatják.

Fotó: mnsz.hu