2024.04.16., kedd - Csongor
Miskolc: 7o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Biztonságosabb lett a kazincbarcikai Árpád Fejedelem Tagiskola környéke

frisshirek.hu | 2022. november 08. - 18:51
Biztonságosabb lett a kazincbarcikai Árpád Fejedelem Tagiskola környéke
A kazincbarcikai Árpád Fejedelem Tagiskola környéke ma már sokkal biztonságosabb, köszönhető a nem rég befejezett fejlesztéseknek.

Az intézmény előtt kialakították az észak-borsodi város első Kiss and Ride parkolóját, átkötőút, járda és húsz új parkoló is megépült az iskola előtt - írja a kolorline.hu. A cikk szerint a területen a közvilágítás is teljesen megújult.

Az Árpád fejedelem tér és környezetének fejlesztése során a transzformátorállomás előtti füves területből lettek kialakítva a parkolók, melyek megvilágításához új kandelábereket is telepítettek

– mondta el a portálnak Harda Attila, a terület önkormányzati képviselője.

A területen a transzformátorállomás miatt sűrű elektromos kábelhálózat található. A parkoló építése során a burkolat alá kerülő meglévő kábelek megfelelő bevédésének megoldása kiemelt jelentőséggel bírt a biztonságos üzemeltetés és az ellátásbiztonság szempontjából, írja a cikk.

A képviselő szerint a fejlesztésre azért volt szükség, mert a gyerekeket sok család hozza autóval iskolába, ez pedig fennakadást okozott a közlekedésben. A diákok magasabb biztonsága érdekében a suli bejárata előtt egy úgynevezett Kiss and Ride parkolót is kialakítottak.

Kazincbarcikán ez az első ilyen parkolóhely, ami azt a célt szolgálja, hogy a gépkocsival érkező szülők a bejárat közelében megállhassanak arra az időre, amíg a gyermekük kiszáll az autóból, és azután indulhatnak tovább, a tanulók pedig biztonságosan bejutnak az iskolába

– mondta el a Kazincbarcikai Városi Televíziónak Szitka Péter polgármester.

A városvezető elárulta azt is, hogy más települések pozitív tapasztalatai alapján döntöttek egy ilyen parkolóhely kialakítása mellett, ugyanis ahol Kiss and Ride parkoló létesült, a torlódások jelentősen csökkentek, illetve a közlekedés biztonsága megnövekedett.

Miskolcon az első Kiss and Ride parkolóhelyet tavaly szeptemberben alakították ki a Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium előtt, a Dayka Gábor utcán.

Fotó: pollackiskola.hu