2023.03.23., csütörtök - Beáta, Izolda
Miskolc: 9o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Embertelen intézkedésnek nevezik a Velünk a Város politikusai a postabezárásokat

Tajthy Ákos, 2022. november 07. - 17:46
Embertelen intézkedésnek nevezik a Velünk a Város politikusai a postabezárásokat
A szirmai és a martinkertvárosi hivatalok megmentése érdekében aláírásgyűjtés is indult hétfőn.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Tovább folytatódik a postabezárások elleni tiltakozás Miskolcon. Hétfőn délelőtt Simon Gábor, a Velünk a Város frakcióvezetője és Bartha György önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót az Újgyőri főtéren található postahivatal előtt. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, ez egyike annak a kilencnek, ahol november 12-én már nem fogadnak ügyfeleket, mert az energiaválságra hivatkozva bezárják.

Simon Gábor az eseményen úgy fogalmazott, a postabezárásokkal újabb merényletet követ el a miskolciak ellen a Fidesz-kormány

- 2019 óta mindent megtesznek annak érdekében, hogy a miskolciak rosszabbul érezzék magukat a városunkban. Kezdődött a sokmilliárdos forráselvonással, és kiválóan illik a sorba a postahivatalok bezárása is, hiszen emiatt nemcsak többet kell majd utaznia a városlakóknak, ha ügyet szeretnének intézni, de mindezt még zsúfoltságban is kell majd megtenni a nyitva maradó postákon – mondta a politikus.

A Várost irányító Velünk a Város frakció vezetője cinikusnak nevezte a posta közleményét, miszerint a postai alkalmazással is lehet csekket fizetni, mert szerinte az idősebb korosztályoknak ez nem segítség, nagyobb részük ugyanis ragaszkodik a személyes ügyintézéshez.

Bartha György embertelennek nevezte az intézkedést, ami lakosság mellett a postai dolgozókat is hátrányosan érinti majd. „Aki csak egy kicsit is ismeri a Magyar Posta működését, tudja, hogy a dolgozók és a hivatalok is teljesítményorientáltan dolgoznak. Ha öt-hat hónap után újra is nyitnak a most bezáró posták, vajon az ügyfélkörüket vissza tudják majd szerezni? Mert ha nem, akkor ezt is a postai dolgozók fogják megszenvedni” – mondta el az önkormányzati képviselő, aki hozzátette, sokan félnek attól is, hogy az érintett posták végleg bezárnak, vagy esetleg a szolgáltatás kiszervezésére készült az állami cég.

Simon Gábor és Bartha György végül felszólította Kiss János (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselőt, hogy ne hallgasson, emelje fel hangját a postabezárások ellen.

A Jobbik miskolci politikusai eközben közleményben jelentették be: aláírásgyűjtésbe kezdenek a martinkertvárosi és a szirmai posták megmentése érdekében – erről a minap.hu számolt be hétfőn. Azok, akik egyetértenek céljaikkal  Szirmán a Hangulat presszóban (Erkel Ferenc út), a Külvárosi Sörkert&Lottózóban (Miskolci út) és a Tappancs vegyesbolt és zöldség-gyümölcsben (a Cooppal szembeni kisbolt), Martinkertvárosban pedig a 100-as és a Coop boltokban, a Lapos csemegében, a Martini bisztróban és a Sarok ABC-ben (Kisfaludy-Ipoly út) írhatják alá az íveket.

Fotó: Juhász Ákos