2023.03.23., csütörtök - Beáta, Izolda
Miskolc: 8o - 8o
Az ország 19 megyéjében

A Kohászati Múzeum és a Massa Múzeum is bezár télire

T.Á., 2022. november 05. - 17:29
A Kohászati Múzeum és a Massa Múzeum is bezár télire
Erről a felsőhámori és újmassai intézményeket is üzemeltető Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum adott ki tájékoztatást.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Újabb múzeum zár be télire Miskolcon. A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum (MMKM) tájékoztatása szerint november 1. és 2023. március 31. között zárva lesz a Kohászati Múzeum felsőhámorban és a Massa Múzeum is Újmassán, az Őskohó mellett.

A közlemény szerint az intézkedés oka az, hogy a kormány energiatakarékossági intézkedései az MMKM-re és tagintézményeire is vonatkoznak. Az intézmény a látogatók megértését kéri.

Nem ez az egyetlen zárva tartó múzeumi épület Miskolcon. A városi fenntartási Herman Ottó Múzeum több tagintézménye is bezárt. A téli időszakban csak a Görgey utcai központi épület, benne maga a Herman Ottó Múzeum és a Pannon-tenger Múzeum marad nyitva, a Miskolci Galéria, a Színészmúzeum (Déryné-ház), a Feledy-ház, a Petró-ház és a lillafüredi Pele-lak zárva tart.

Fotó: lillafured.kornyeke.hu