2024.04.16., kedd - Csongor
Miskolc: 7o - 8o
Az ország 19 megyéjében

A Barlangfürdővel jobban megy

frisshirek.hu | 2022. október 31. - 07:05
A Barlangfürdővel jobban megy
Pénteken újra megnyitott a Barlangfürdő, ami sok turistát vonz Miskolcra. A szállodák egy része függ ettől az attrakciótól, így nekik nem mindegy, hogyan dönt a városvezetés. A foglalásokat sokan azonnal visszamondták, mikor hallották a hírt, hogy bezárják a fürdőt.

„A Barlangfürdő október közepén zárt be az elszálló energiaárak miatt, azt követően, hogy hiába egyeztetett a polgármester még a Magyar Turisztikai Ügynökséggel is, külső forrás, segítség nem érkezett” – írja a minap.hu. A BOKIK vezetőivel és a turisztikával foglalkozó vállalkozókkal történt megbeszélések után a városvezetés vállalta, hogy 22 millió forintot biztosít az újranyitáshoz a zárva tartáskor szükséges 100 milliós költségen túl.

A vállalkozások pedig összefogtak, és szándéknyilatkozatot írtak alá, hogy a Barlangfürdő nyitvatartásához több mint húszmilliót adnak, amit a város megelőlegez a rezsidíjak elszabadulása miatt létrehozott Városvédelmi Alapból. Így nyithatott ki újra a turisták kedvelt attrakciója pénteken reggel.

Miskolctapolcán sok szálloda rendelkezik saját wellnessrészleggel, ami miatt a turisták többsége nem valószínű, hogy lemondta foglalását, mikor hallott a Barlangfürdő bezárásáról. Azonban több olyan is van, aminek létezése függ a látványosság látogatásától. Ilyen például a Hotel Kitty, aminek szállodavezetője elmondta, annyian választottak másik úticélt a hír hallatán, hogy konkrétan be kellett zárni a hotelt, aminek teljes személyzetét elbocsátották.

Örülök, hogy újranyitott a Barlangfürdő, bár még nem tekintek optimistán a jövőbe, hiszen csak erre a hétvégére fókuszáltak vendégeink. Én pedig nem alapozhatok egy ilyen rövid időszakra, ezért még nem tudtam visszavenni minden dolgozómat. Jelenleg negyven százalékos a szobafoglalásunk, ami ugyan több mint a semmi, mégis ha visszatekintek a múlt hónapra, azt tapasztalom, hogy akkor száz százalékos volt a hotel kihasználtsága – mondta Kilián György.

Keszi Katalin párjával hat éve jár Miskolctapolcára Budapestről a karácsonyi időszakban. Ehhez már ősszel foglal szállást. – Hogy a választásunk Miskolctapolcára esett csupán a véletlenül műve. Egyszer kipróbáltuk a helyszínt és mivel nagyon tetszett a szállás és a fürdő is, ezért úgy döntöttünk, hogy minden évben visszatérünk. Mivel a Barlangfürdő csak egynapos program számunkra, ezért örültünk az Ellipsum megnyitásának, így emeltük a kirándulás napjainak számát négyre.

Amikor megtudtam, hogy bezár a Barlangfürdő, elkezdtem gyorsan átszervezni a programot. Kiderült az is, hogy az Ellipsumban meg felújítási munkálatok vannak. Ideges lettem, de megértettem, hiszen mellettünk is bezárt az uszoda. El kellett engednem, de mérhetetlenül csalódott voltam, mert ez az egy biztos dolog volt midig az életünkben karácsony táján az elmúlt öt évben, amikor év közben ezer meg egy feladat és munka vár minket – mondta.

A Miskolctapolcai Barlangfürdő tehát újra várja látogatóit, ráadásul a megszokott módon, folyton különböző programokat szervezve, mint ezen a hétvégén a halloweeni éjszakai fürdőzéssel.

Fotó: barlangfurdo.hu